1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Rivitalo paloi pahoin Urjalassa, kukaan ei pääse yöksi kotiin – palon arvellaan lähteneen sähköpatterista

Koko rivitalo piti evakuoida.

Pelastustyöntekijä lapioi lunta palaneen rivitaloasunnon katolla. Kuva: Yle / Marko Melto

Rivitalo paloi pahoin tiistaina aamupäivällä Urjalassa Pirkanmaalla. Tulipalon jälkisammutustyöt olivat kello 11 maissa vielä menossa. Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo sattui viiden asunnon rivitalon päätyhuoneistossa.

Pelastuslaitoksen mukaan talosta evakuoitiin viisi ihmistä, kissoja ja koiria. Loput asukkaat olivat koulussa tai töissä.

Hälytys Patterimäentielle tuli tiistaina kello 9.22. Kymmenen yksikköä lähti sammuttamaan tulipaloa.

Päivystävä palomestari Jari Suokonautio sanoo, että kukaan asukkaista ei pääse ainakaan ensi yönä kotiin. Päätyhuoneisto tuhoutui täysin.

Jokaisessa asunnossa on ainakin vesivahinkoja. Päätyhuoneiston viereinen asunto on voinut kärsiä enemmän vahinkoja kuin muut huoneistot.

Kuva: Yle / Marko Melto

Tulipalo levisi yläpohjaan ja rivitalon kattoa piti purkaa. Palokunta sai rajattua palon. Rivitalo on arviolta 1970-luvulla rakennettu, eikä huoneistojen välillä ollut mitään palosulkuja.

– Tämä on valitettavan yleistä, Suokonautio sanoo.

Tulipalon arvellaan lähteneen liikkeelle sähköpatterista, joka oli kuumentunut. Sähköpatterin ympärillä oli tavaraa. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Tulipalon huomasivat asuntoa siivonneet siivoojat. He hälyttivät apua.

Kunta järjestää majoitusta

Vajaan 5 000 asukkaan Urjala sijaitsee valtatie 9:n varrella Etelä-Pirkanmaalla noin tunnin ajomatkan päässä Tampereesta.

Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala sanoo, että asukkaille on varattu majoitusmahdollisuus ensi yöksi. Muut asunnot ovat kärsineet ainakin vesi- ja savuvahinkoja tämänhetkisen tiedon mukaan.

Päivitämme uutista.

Kuva: Yle