HPK varovaisen innokas uudesta hallihankkeesta – Sikakatsomon paikkaa ei ole vielä suunniteltu

Hämeenlinnaan suunniteltu monitoimiareena toimisi jatkossa HPK:n kotihallina.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
HPK:n kannattajia fanikatsomossa
Kotijoukkue tekee maalin ja fanikatsomo räjähtää. Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on hyväksynyt uuden monitoimiareenan suunnitteluvarauksen. Kaupunginhallituksen maanantai-illan kokouksessa suunnitteluvaraus hyväksyttiin äänin 9-2.

Yksi monitoimiareenan pääkäyttäjistä ja vuokralaisista olisi suunnitelmien mukaan Hämeenlinnan Pallokerho HPK. Vielä näin aikaisessa vaiheessa HPK ei kuitenkaan ole mukana hallin suunnittelussa.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen ei sano suoraan, missä vaiheessa hanketta on Kerholle esitelty. Hän korostaa, että tarkat yksityiskohdat tulivat heille tietoon eilen maanantaina samaan aikaan, kun hanke julkistettiin.

– Eihän HPK:lla ole tässä vaiheessa minkäänlaista roolia. Me astumme siinä vaiheessa yhtenä käyttäjän esiin, kun jotain on valmiina, mutta tässä vaiheessa emme ole mukana.

Toivasen mukaan HPK voi olla myöhemmin mukana konsultoimassa, millaisia toiveita jääkiekon kannalta hallille olisi – jos hanke etenee niin pitkälle.

Toivanen pitää hanketta ja suunnitelmaa kaikkinensa hyvänä. Hänen mielestään Hämeenlinnan kaupunki tekee nyt oikeita ratkaisuja.

– Kyllä tämä ihan hämeenlinnalaisena kuulostaa hyvältä, että kaupunki haluaa miettiä keskustan elävöittämistä.

Katsomon koko joustaa

Alustavien suunnitelmien mukaan uusi areena vetäisi enimmillään noin 5 500 jääkiekkofania. Halli kuitenkin suunnitellaan niin, että se ei tunnu ammottavan tyhjänä, jos katsojia onkin reilusti vähemmän.

HPK:n toimitusjohtaja ei näe tätä ongelmana, hänen mukaansa pienempi mitoitus 4 000 hengen mukaan kuulostaa liian vähäiseltä.

– Viime lauantaina meillä juuri oli päälle 5 000 katsojaa, kun HIFK:ta vastaan pelattiin. Kapasiteettiakin täytyy sitten pohtia, että minkälaisia paikkoja ja miten paljon tarvitaan, jos sinne asti päädytään. Tällä hetkellä meillä ottelukeskiarvo on noin 3 700 katsojaa, saa nähdä, mikä sitten tulevaisuudessa on tarve.

Toimittajan uteluun siitä, onko legendaariselle Sikakatsomolle jo omat suunnitelmat, toimitusjohtaja naurahtaa rauhoitellen.

– Varmaan vähän aikaista tässä vaiheessa, kun ei ole konkreettisemmin tietoa muutenkaan hallista.