Hyppää sisältöön

Länsi-Pohjassa harvinainen tapaus – Kemissä ulosottoon 15 huoneistoa samalla kertaa

Ulosotossa olevat huoneistot sijaitsevat Marttalan kaupunginosassa.

Länsi-Pohjan ulosottovirasto myy kohteita netissä. Kuva: Riikka Rautiainen/ Yle

Länsi-Pohjan ulosottovirasto on laittanut myyntiin viisitoista kerrostalohuoneistoa Kemissä. Kaikki huoneistot ovat saman, ulosottoon päättyneen ja konkurssin tehneen yrityksen omistamia. Johtava kihlakunnanvouti Elina Sääskilahti Länsi-Pohjan ulosottovirastosta kertoo, että huoneistot pyritään myymään käypään hintaan.

Sääskilahden mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun ulosoton kautta myyntiin on tullut yhtä monta huoneistoa kerrallaan samalta omistajalta.

– Viime vuonna loppuvuodesta myyntiin laitettiin yhdeksän huoneistoa, mutta yleensä niitä on yksittäin. Yleisesti ottaen kerrostalohuoneistot menevät paremmin kaupaksi kuin esimerkiksi kauempana keskustasta sijaitsevat omakotitalot, kuvailee Sääskilahti.

Asunnoissa on vuokralaisia

Ulosotossa olevat huoneistot sijaitsevat samassa asunto-osakeyhtiössä Kemin Marttalassa. Huoneistojen omistaja on jättänyt maksamatta joidenkin asuntojen vastikemaksuja, mutta ei kaikkien.

– Enimmillään vastikemaksuja on rästissä muutamia tuhansia euroja huoneistoa kohden, mutta tarkkaa tilastoa en ole vielä tehnyt, sanoo johtava kihlakunnanvouti Elina Sääskilahti.

Osa kerrostalohuoneistoista on tyhjillään, mutta joissakin on vuokralaiset. Asunnot ovat tulleet myyntiin Huutokaupat.com - nettisivustolle noin viikko sitten ja ne ovat myynnissä helmikuun loppupuolelle saakka.