Maavoimat järjestää paikallispuolustusharjoituksen Kemissä ja Oulussa

Harjoituksen tarkoitus on vahvistaa joukkojen suorituskykyä ja osaamista paikallisympäristössä. 

Lyhyet
Varusmies pukeutunut kypärämyssyyn talvipakkasessa lumisessa metsässä
Jarkko Riikonen / Yle

Maavoimat järjestää paikallispuolustusharjoituksia eri puolilla maata. Yksi harjoituksista sijoittuu Kemin ja Oulun alueelle. Harjoitus kestää ensi maanantaista ensi viikon perjantaihin.

Harjoituksessa on mukana noin 600 henkilöä sekä noin sata ajoneuvoa.

Harjoitus näkyy Kemin ja Oulun katukuvassa etenkin ensi viikon tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

Harjoitusten keskiössä ovat haastavat valvonta- ja suojaustehtävät sekä viranomaisyhteistyö. Puolustusvoimien mukaan harjoittelu lisää joukkojen suorituskykyä ja osaamista paikallisympäristössä.

Painopiste on paikallisjoukkojen johtamisen, valmiuden ja varustuksen kehittämisessä.

Harjoitukseen osallistuu Kainuun prikaatin sekä Jääkäriprikaatin joukkoja Sodankylästä ja Rovaniemeltä. Harjoituksiin osallistuu palkatun henkilöstön, reserviläisten ja viranomaisten lisäksi varusmiehiä kuten monipuolisesti koulutettuja ja varustettuja valmiusyksiköitä sekä maaliskuussa reserviin siirtyviä sotilaspoliiseja.

Harjoituksissa käytetään sivullisille vaarattomia paukkupatruunoita, jotka aiheuttavat melua. Harjoituksissa liikkuu runsaasti myös sotilasajoneuvoja, muun muassa Leopard-taistelupanssarivaunuja ja kuljetuspanssariajoneuvoja.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään helmi-maaliskuussa myös Helsingin, Vantaan, Kouvolan, Tampereen, Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, Turun sekä Säkylän alueilla.