1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Gerby skolanin ongelmat johtivat rehtorin kirjeeseen vanhemmille Vaasassa

Gerby skolan aikoo ottaa tiukemman linjan rangaistusten suhteen ja pitää ongelmatapauksissa entistä tiiviimpää yhteyttä vanhempiin.

Vaasa
Nuori hyppää repun päälle.
Tiina Jutila / Yle

Koululaisten häiriökäyttäytymiseen on päätetty puuttua Vaasan Gerby skolanilla. Koulu vetoaa oppilaiden vanhempiin, jotta asiaan kiinnitettäisiin huomiota kotona.

Rehtori Fredrik Sundellin mielestä kasvatusvastuu on siirtynyt liiaksi koululle. Hän on lähettänyt kirjeen 3-6-luokkalaisten koteihin ja suunnittelee vastaavanlaista kirjettä myös 1-2-luokkalaisten vanhemmille. Vastaaviin toimenpiteisiin koulussa on jouduttu viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Nyt keskiössä yhteiskunnallinen muutos sosiaalisessa median käytössä. Koulurauhaa on häirinnyt esimerkiksi lasten agressiivinen käytös, väkivaltaiset leikit, kiusaamisen yleistyminen, epäasiallinen kielenkäyttö ja epäkunnioittava asenne aikuisia kohtaan. Uutena ilmiönä koulu pitää huhujen levittämistä toisista oppilaista.

Gerby skolanilla yhä suurempi osa opettajien päivästä kuluu tapahtumien selvittämiseen. Sundellin mukaan häiriökäyttäytymisen taustalla on lasten vapaa-ajalla tapahtuva sosiaalisen median käyttö ja väkivaltapelien pelaaminen. Hän peräänkuuluttaa yhteisiä pelisääntöjä somen käyttöön, jossa on suuria eroja perheiden välillä.

Gerby skolan aikoo ottaa tiukemman linjan rangaistusten suhteen ja pitää ongelmatapauksissa entistä tiiviimpää yhteyttä vanhempiin. Asiasta on keskusteltu myös kaupungin muiden koulujen rehtoreiden kanssa.

Tänään koululla vierailee puhumassa koulupoliisi.

Lue seuraavaksi