1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lumivyöryt

Pelastustyöt jatkuvat lumivyöryn jäljiltä Sveitsin Alpeilla

Tapahtumapaikalla oli illalla useita pelastusryhmiä, jotka etsivät lumimassan alle mahdollisesti jääneitä ihmisiä.

Crans-Montana Valais'n kantonissa. Kuva: Anthony Anex / EPA

Sveitsin Alpeilla pelastustyöntekijät jatkavat mahdollisten uhrien etsintöjä laskettelukeskuksessa sattuneen lumivyöryn jäljiltä.

Ainakin neljä ihmistä loukkaantui vyöryssä. Yksi loukkaantuneista on saanut hengenvaarallisia vammoja, kertoo poliisi.

Paikalliset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin, että lumivyöryn alle olisi jäänyt 10-12 laskettelijaa. Tietoa ei ole vahvistettu virallisista lähteistä.

Lumivyöry sattui Crans-Montanan hiihtokeskuksessa Valais'n kantonissa kello kahden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Vyöry tapahtui merkityllä Plaine-Morten rinteellä, joka sijaitsee noin 3000 metrin korkeudessa. Lunta on vyörynyt noin 400 metrin pituiselle alueelle laskettelurinteestä.

Poliisi kertoi illalla, että pelastustyöt jatkuvat yhä alueella. Tapahtumapaikalla on ainakin kahdeksan pelastushelikopteria sekä yli 240 poliisia ja pelastustyöntekijää.

– Olemme järkyttyneitä ja toivomme hyviä uutisia näistä ihmisistä, kertoi kunnanjohtaja Nicolas Féraud.

Le Nouvelliste -lehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelema pelastustyöntekijä kertoo, että kohonneiden lämpötilojen vuoksi lumi on nyt äärimmäisen tiivistä ja raskasta.

Suomen ulkoministeriön mukaan Suomen suurlähetystö Bernissä seuraa tilannetta. Sveitsin poliisin numero omaisten tiedusteluja varten on +41848112117.