Hyppää sisältöön

Eukonkannon MM-kisoissa uusi laji: nännikumeja viskellään maitotonkkaan

Myös joukkuekisan sääntöjä on hieman viilattu aiemmista vuosista.

Saksalaiset Axel Schumacher ja Ina Müller ylittämässä vesiestettä akrobaattiseen tyyliin eukonkannon MM-kisoissa kesällä 2017. Kuva: Markku Malinen / Yle

Perinteisissä Eukonkannon MM-kisoissa kilvoitellaan tänä kesänä uudessa lajissa Sonkajärvellä. Samalla myös joukkuekisan sääntöjä on hieman muutettu aiemmista vuosista.

Tapahtuman ohjelmistossa on tällä kertaa uutena lajina Tonkkumin heiton MM-mittelö. Kisassa heitetään lypsykoneessa käytettäviä nännikumeja maitotonkkaan kahdeksan nännikumin sarjoina.

Joukkuekisan sääntöjä puolestaan on muutettu siten, että joukkueen muodostaa kome miestä ja yksi eukko. Miehet kantavat eukkoa vuorotellen. Tuomariston valitsemat kolme parhaiten pukeutunutta paria saavat aikahyvitystä kymmenen, kuusi ja kolme sekuntia.

Eukonkannon MM-kisat käydään Sonkajärvellä 5.–6. heinäkuuta. Kilpailu järjestetään nyt 24:nnen kerran.

Eukonkanto Oy:n toimitusjohtaja Eero Pitkäsen mukaan kisaan on jälleen tulossa kilpailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Viime vuosina kantajia ja kannettavia on ollut kaikkiaan 15 maasta. Tähän mennessä ilmoittautuneita on jo muun muassa Venäjältä ja Australiasta.