Hirvet ovat pakkautuneet Tervolassa Nelostien tuntumaan – useita hirvikolareita jo alkuvuodesta

Riistanhoitoyhdistyksestä muistutetaan, että hirvivaroitusmerkki on syytä ottaa tosissaan.

hirvikolarit
Hirvien karkottamiseen tarkoitettu värikäs ja heijastava nauha liehuu tuulessa Jäämerentien varressa Keminmaassa.
Vuosi sitten Keminmaassa hätyyteltiin hirviä kauemmas nelostien varresta karkotenauhan avulla.Yle / Antti Heikinmatti

Tervolassa Nelostiellä on ollut lyhyen ajan sisällä useita hirvikolareita. Alkuvuodesta Tervolassa on tapahtunut jo kahdeksan hirvikolaria, joista peräti kolme ajettiin viime viikolla. Nämä onnettomuudet ovat tapahtuneet yhtä lukuun ottamatta Nelostiellä.

– Onnettomuuksissa on vältytty henkilövahingoilta, mutta autoihin on tullut vaurioita ja hirvet on jouduttu joko lopettamaan paikan päällä tai jäljestämällä, sanoo toiminnanohjaaja Kari Kokkonen Tervolan riistanhoitoyhdistyksestä.

Helppo ruoka voi houkuttaa tien läheisyyteen

Autoilijoita kehotetaankin erityiseen varovaisuuteen, sillä Tervolassa hirvet ovat pakkautuneet Nelostien tuntumaan. Tämä havaittiin aiemmin talvella tehdyissä lentolaskennoissa.

– Tavallisesti kolareita tapahtuu eniten kunnan pohjoispuolella, mutta nyt niitä on ajettu kirkonkylän eteläosan ja Keminmaan kunnanrajan välisellä osuudella, sanoo Kokkonen.

Hirvet ovat hakeutuneet Nelostien tuntumaan todennäköisesti helpon ruoan perässä. Kokkosen mukaan lumimäärästä ei pitäisi olla hirville vielä haittaa. Vaikka lunta on paljon, se on pehmeää eikä hankaloita kulkemista.

Hirvikolareita on ollut viime päivinä myös Kemin seudulla. Keminmaassa tapahtui tiistaina kaksi hirvikolaria, kun auto ja juna törmäsivät hirven kanssa lähellä Tervolan rajaa.

Kolmas hirvikolari tapahtui Kemin Ajoksessa. Lisäksi viime sunnuntaina tapahtui hirvikolari Ilmolassa Kemijoen itäpuolentiellä. Onnettomuuksissa on selvitty ilman henkilövahinkoja, mutta hirvet kuolivat.