SVT: Swedbankia on saatettu käyttää järjestelmälliseen rahanpesuun lähes kymmenen vuoden ajan

SVT:n mukaan Swedbankin ja rahanpesusta epäillyn Baltian Danske Bankin välillä on siirtynyt ainakin 40 miljardia kruunua.

rahanpesu
Swedbankin logo talon katolla Tallinnassa.
Valda Kalnina / EPA

Ruotsalaista Swedbankia on saatettu käyttää järjestelmälliseen rahanpesuun lähes kymmenen vuoden ajan, kertoo Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun).

Tiedot perustuvat SVT:n käsiinsä saamiin salaisiin asiakirjoihin. Niiden mukaan vyyhtiin liittyy pankin 50 asiakasta. SVT väittää Swedbankin sallineen asiakkaiden tehdä tilisiirtoja, vaikka heidän toimintansa on herättänyt epäilyjä rahanpesusta.

SVT:n mukaan Swedbankin ja rahanpesusta epäillyn Danske Bankin Baltian-toimintojen välillä on siirtynyt vähintään 40 miljardia kruunua eli noin 3,8 miljardia euroa.

Swedbankin johtaja Birgitte Bonnesen kieltäytyi kommentoimasta väitteitä SVT:lle. Swedbankin viestinnästä vakuutettiin, että pankki on toiminut heti kun se on havainnut riskitekijöitä.

Bonnesen on aiemmin sanonut, ettei pankki ei ole sekaantunut Virossa paljastuneeseen rahanpesuvyyhtiin.

Lue lisää:

Viranomaiset vaativat rahanpesusta epäillyn Danske Bankin Viron-yksikön sulkemista – pankki päätti lopettaa kaiken toimintansa Baltiassa ja Venäjällä