Ruukki Construction ostaa enemmistöosuuden Piristeel Oy:sta

Eteläpohjalaisyhtiö jatkaa toimimista omalla brändillään Ruukki Constructionin osana.

yrityskaupat
Rautaruukin logo kuvattuna yhtiön pääkonttorin edustalla Helsingissä.
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Construction on sopinut ostavansa Kauhavalla ja Lapualla toimivan Piristeel Oy:n osake-enemmistön. Yritysjärjestelyssä 67 % prosenttia eteläpohjalaisyrityksen osakkeista siirtyy Ruukki Constructionin omistukseen.

Yhtiö jatkaa toimimista omalla brändillään Ruukki Constructionin osana.

Piristeel Oy on Suomen johtava kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien valmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 20 miljoonaa euroa.

Pentti ja Ritva Pirin vuonna 1989 perustamassa perheyrityksessä työskentelee noin 70 vakituista työntekijää kolmella tuotantolaitoksella Kauhavalla ja Lapualla.

Vuoden 2019 aikana yrityksen tuotanto keskitetään yhteen tuotantolaitokseen Kauhavalle.

Piristeelin nykyiset omistajat säilyttävät yritysjärjestelyssä vähemmistöosuuden ja jäävät yhtiön palvelukseen. Ruukki Constructionilla on mahdollisuus ostaa yhtiöstä loppuosuus.

SSAB kertoo tiedotteessaan, että yritysjärjestely tukee Ruukki Constructionin kattoliiketoiminnan kasvustrategiaa sekä samalla SSAB:n pohjoismaisen kotimarkkina-aseman vahvistamista.

– Yritysjärjestely täydentää tuotevalikoimaamme kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien osalta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme entistä kilpailukykyisempiä kattotuotteiden kokonaisratkaisuja erityisesti Suomessa sekä muilla ydinmarkkina-alueillamme, toteaa Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

Yritysjärjestelyn odotetaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana.