Pääministeripuolueen rivit hupenevat Britanniassa – kolme edustajaa loikkaa työväenpuolueesta lähteneiden porukoihin

Britannia
soubry
Anna Soubry on yksi pääministeripuolueesta lähteneistä.EPA

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn konservatiivipuolue on menettänyt kolme parlamenttiedustajaa, kertovat brittimediat.

BBC:n mukaan edustajat jättivät konservatiivipuolueen, koska se on heidän mielestään siirtynyt poliittisesti liikaa oikealle.

Anna Soubry, Sarah Wollaston ja Heidi Allen aikovat liittyä itsenäiseen parlamenttiryhmään, jonka perustivat alkuviikosta oppositiossa olevasta työväenpuolueesta eronneet kahdeksan parlamenttiedustajaa, BBC kertoo.

Kolmikko sanoo kirjeessään pääministeri Maylle, että brexitin takia konservatiivit ovat joutuneet pohjoisirlantilaisen tukipuolueensa DUP:n ja EU:ta vastaan lobbaavan ERG-ryhmän otteeseen.

– Brexit on määritellyt konservatiivit uudelleen ja tehnyt tyhjäksi kaikki yritykset modernisoida puoluetta, he kirjoittivat.

– Meistä on käsittämätöntä, että puolue, johon joskus luotettiin talouskysymyksissä enemmän kuin muihin, marssittaa nyt maata vastuuttomasti kohti sopimuksettoman brexitin kallionjyrkännettä.

May pahoitteli lähtöjä

Pääministeri May pahoitteli edustajien päätöstä, mutta korosti, että konservatiivit tekevät edelleen maltillista ja isänmaallista politiikkaa.

– EU-jäsenyys on aiheuttanut erimielisyyttä puolueessamme ja maassamme pitkään, eikä jäsenyyden päättäminen neljän vuosikymmenen jälkeen ole helppoa, May sanoi.

Alkuviikosta brittiparlamentissa nähtiin isoin loikkaus liki 40 vuoteen, kun yhteensä kahdeksan työväenpuolueen edustajaa ilmoitti jättävänsä puolueen.

Heidän mukaansa työväenpuolueesta on Jeremy Corbynin johdolla tullut äärivasemmistolainen ja rasistinen puolue, jonka politiikka on aikansa elänyttä.

Lähteet: STT