Hyppää sisältöön

Harvinainen konsertti Kemissä: maailmankuulu viulisti Oulu Sinfonian solistina ja johtajana

Oulu Sinfonian ja Kemin kaupunginorkesterin yhteistyö mahdollisti maailmantähden Isabelle Van Keulenin konsertin Kemissä.

Isabelle Van Keulen on orkesterin solisti ja johtaja Kemissä pidettävässä Mozart-konsertissa. Kuva harjoituksista. Kuva: Laura Valta / Yle

Oulu Sinfonia ja Meri-Lapin jousikvartetti ovat yhdistäneet voimansa ja saaneet solistikseen maailmankuulun viulistin Isabelle Van Keulenin. Oulu Sinfonia ei ole esiintynyt Kemissä koskaan aiemmin.

Orkesterin mukana soittavat myös Meri-Lapin jousikvartetin jäsenet. Kemin kaupunginorkesterin ja kvartetin intendentti Ville Mankkinen toteaa, että orkesterien yhteistyö mahdollisti maailmantähden saamisen Kemiin.

– Kyllähän täällä hienoja taiteilijoita on käynyt, mutta luulen, että tämän tason taiteilijaa emme olisi ihan omin resurssein tänne saaneet, Manninen toteaa.

Ohjelmistoon on valittu Mozartin teoksia, joissa solistivieras myös johtaa orkesteria.

– Se on uuvuttavaa! Se on todella haastavaa, koska täytyy soittaa ja arvioida kuulostaako se hyvältä, onko se yhtenäistä ja mikä ei ole hyvää. Koko ajan pitää tehdä montaa asiaa yhtä aikaa, kuvailee Van Keulen kaksoisrooliaan.

Van Keulen on poikkeuksellinen muusikko, sillä hän soittaa solistitasolla sekä viulua että alttoviulua ja pystyy myös johtamaan orkesteria konserteissaan.

Van Keulen, Oulu Sinfonia ja Meri-Lapin jousikvartetti esiintyvät Kemin kirkossa torstaina 21.2. kello 19.