AVI uhkaa Vaasaa uhkasakolla: Lastensuojelun määräajat saatava kuntoon

Vaasan kaupunki saa aikaa korjata tilanteen heinäkuun loppuun mennessä.

Vaasa
aikuinen ja lapsi piirtämässä
AOP

Aluehallintovirasto uhkaa Vaasan kaupunkia 200 000 euron uhkasakolla lastensuojelun määräaikojen ylityksistä. AVI on lähettänyt kaupungille kuulemiskirjeen. Siinä se kertoo harkitsevansa määräyksen antamista Vaasalle saavuttaa lastensuojelun määräajat heinäkuun loppuun mennessä. AVI harkitsee tehostavansa määräystä uhkasakolla.

Lastensuojeluilmoitusten ja palvelutarpeen arviointien määrät ovat kasvaneet Vaasassa kaikkia ennusteita nopeammin.

– Yksittäistä syytä kasvaneisiin asiakasmääriin ei ole tiedossa, toteaa sosiaalityö- ja perhepalvelujen tulosaluejohtaja Erkki Penttinen kaupungin tiedotteessa.

Lisäkäsiä palkattu

Vaasan kaupunginvaltuusto on päättänyt tämän vuoden talousarvioon tehtävistä lisäyksistä henkilöresursseihin. Uusia työntekijöitä on jo palkattu lastensuojeluun ja sosiaalityöhön. He aloittavat työt helmi-maaliskuun aikana.

– Luottavaisin mielin uskon meidän saavuttavan määräajat kesään mennessä. Vaikeampaa on saada sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät kohtuulliselle tasolle, sillä uusia asiakkaita tulee enemmän kuin asiakkuuksia päättyy, sanoo Penttinen.

– Uusista työntekijöistä huolimatta lastensuojelussa on edelleen 40-50 lasta sosiaalityöntekijää ja lapsiperheiden sosiaalityössä jopa 80-90 asiakasta sosiaalityöntekijää kohden, kertoo lapsi- ja sosiaalityön palvelualuejohtaja Jussi Björninen Vaasan kaupungilta.

Lastensuojelun määräaikoja on seurattu tiiviisti vuodesta 2015 lähtien.