Herätys: Työsuojelu kannattaa ottaa vakavasti, hiihdon MM-kisat alkavat, aurinko hellii koko maata

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Ihmiset keskustelevat ryhmässä.
Ian Allenden / A

Työsuojelun laiminlyönti voi tulla kalliiksi

Piittaamattomuus henkisestä työsuojelusta saattaa käydä kalliiksi työnantajalle. Jos työpaikalla epäillään epäasiallista kohtelua, on esimiesten ryhdyttävä heti korjaustoimiin. Jatkuva kiusaaminen, vähättely tai perusteettomat varoitukset saattavat jopa johtaa työntekijän itsemurhaan. Jos esimiehet tahallaan laiminlyövät valvontavelvollisuutensa, he voivat joutua jopa satojentuhansien eurojen henkilökohtaseen korvausvastuuseen.

Trumpin julistama hätätila vastatuulessa

Ihmiset protestoivat Trumpin julistamaa hätätilaa vastaan
Ihmiset protestoivat Trumpin julistamaa hätätilaa vastaan Los Angelesissa 18. helmikuuta.Robyn Beck / AFP

Yhdysvalloissa demokraatit aikovat torpata presidentti Donald Trumpin kansallisen hätätilan. Puolue julkistaa perjantaina päätöslauselman hätätilan kumoamiseksi. Päätöslauselman arvioidaan menevän läpi Yhdysvaltain edustajainhuoneessa, joka on demokraattien vallassa.

Moni atoopikko jättää lääkkeet ostamatta

atopia
Antti Eintola / Yle

Atooppista ihottumaa sairastavan Ville Turusen lääkemaksukatto pamahtaa täyteen heti alkuvuonna, mikä on työttömälle hankalaa. Allergia-, Iho- ja Astmaliiton mukaan suomalaisista 25–30 prosentilla on jossakin elämän vaiheessa atooppisen ihottuman oireita. Sairaus vaikeuttaa pahimmillaan arkea paljon, mutta silti osa jättää lääkkeet ostamatta.

Sote-saaga jatkuu tänäänkin

 Paperipinoja eduskunnan perustuslakivaliokunnan kokouksessa Helsingissä 20. helmikuuta.
Paperipinoja eduskunnan perustuslakivaliokunnan kokouksessa Helsingissä 20. helmikuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Saaga suomalaisen sosiaali- ja terveysjärjestelemän uudistamiseksi ei osoita päättymisen merkkejä. Perustuslakivaliokunta jatkoi keskiviikkona lausuntonsa pohtimista myöhään iltaan saakka. Valmista ei tullut vieläkään, ja valiokunta jatkaa töitä jälleen torstaina kello 8.30. Sosiaali- ja terveysvaliokunta saa puolestaan tänään asiantuntijakatsauksen vanhustenhuollon ajankohtaiseen tilanteeseen.

Hiihdon MM-kisat alkavat sprinteillä

Ristomatti Hakola.
Ristomatti Hakola.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomalaiset olivat esillä Seefeldin MM-kisojen avajaisissa keskiviikkoiltana, kun kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lippu annettiin eteenpäin Seefeldin kisajärjestäjille. Lahti järjesti kaksi vuotta sitten edelliset MM-kisat. Seefeldin ensimmäinen virallinen kisapäivä on tänään torstaina, kun luvassa on maastohiihdossa sprintit.

Aurinkoista koko maassa

Sääkartta
Yle

Torstaiksi Suomen ylle vahvistuu korkeapaine, ja aamulla pakkanen voi olla melko kireää, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Torstaipäivä on koko maassa aurinkoinen, ja pakkanen heikkenee selvästi aamun lukemista. Lämpötila pysyttelee kuitenkin pakkasella koko maassa. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.