HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus nousi 1,7 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta

Kokoomuksen ja keskustan luvuissa laskua, mutta muutos mahtuu virhemarginaaliin.

puolueiden kannatus
Lappeenrannan seudun perussuomalaiset järjestyksessä vasemmalta oikealle: Sami Behm, Markku Papinniemi, Hannes Ruokokoski, Kai Karhukorpi, Ari Ruotsalainen. Lauritsalan torilla 18.1.2019.
Katriina Laine / Yle

Perussuomalaisten kannatus on nyt ensi kertaa puolueen hajoamisen jälkeen noussut HS-gallupissa (siirryt toiseen palveluun) yli 10 prosentin ja on 11,4 prosenttia. Nousua edellisestä mittauksesta on 1,7 prosenttiyksikköä.

SDP on edelleen suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on toinen 18,6 prosentin ja keskusta kolmas 14,7 prosentin kannatuksella.

Kokoomuksen ja keskustan kannatus on laskenut 0,9 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, joka on tutkimuksessa noin kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin suurten puolueiden kohdalla.

Vihreiden kannatus on 13,6 prosenttia, ja nousua edellisestä mittauksesta on 0,7 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliitolle kysely lupaa 8,7 prosentin kannatusta, mikä on 0,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisessä mittauksessa.

RKP:n ja kristillisdemokraattien kannatus on säilynyt ennallaan, RKP:llä 4,3 prosentissa ja kristillisdemokraateilla tasan 4 prosentissa. Siniset sai kyselyssä yhden prosentin kannatuksen.

Kantar TNS haastatteli puhelimitse Helsingin Sanomien toimeksiannosta yli 2 600 ihmistä. Haastattelut tehtiin 14. tammikuuta - 14. helmikuuta.

Juttua korjattu 21.2 klo 8.19: Muutettu lause "perussuomalaisten kannatus on ylittänyt 10 prosentin rajan ensi kertaa puoluehajaannuksen jälkeen, käy ilmi HS-gallupista" muotoon "perussuomalaisten kannatus on ylittänyt HS-gallupissa 10 prosentin rajan ensi kertaa puoluehajaannuksen jälkeen".

Lue lisää:

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus putoaa, perussuomalaiset selvässä nousussa