Venezuelan oppositiojohtaja Juan Guaido saa lisätukea: YK:ssa edustava eversti tunnusti Guaidon presidentiksi

Everstin tuki oppositiojohtajalle lisää painetta presidentti Nicolas Maduron suuntaan, sillä Maduro ei ole halunnut luopua vallasta painostuksesta huolimatta.

Kymmenet valtiot ovat tunnustaneet Juan Guaidon (kuvassa) Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi. Kuva: Yuri Cortez / AFP

Venezuelan YK-edustaja, eversti Pedro Chirinos, on tunnustanut oppositiojohtaja Juan Guaidon maan väliaikaiseksi presidentiksi somevideossa. Chirinos on Venezuelan apulaissotilasedustaja YK:ssa.

Everstin tuki oppositiojohtajalle lisää painetta presidentti Nicolas Maduron suuntaan, sillä hän ei ole halunnut luopua vallasta kansainvälisestä painostuksesta huolimatta. Kymmenet valtiot Euroopassa ja maailmalla, Suomi mukaan lukien, ovat tunnustaneet Guaidon väliaikaiseksi presidentiksi.

Twitterissä julkaistussa videossa Chirinos kutsui Maduron hallitusta "laittomasti perustetuksi". Chirinosin taustalla videossa on Venezuelan ja YK:n liput.

– Tunnustan Juan Guaidon johtaman väliaikaishallinnon ja tarjoan tukeni sekä kuuliaisuuteni sille, sanoi Chirinos videossa.

Uutista korjattu 21.2.2019 klo 03:57: Videon taustalla on YK:n lippu, ei Yhdysvaltojen lippu.