Raseko palauttaa sote-alan soveltuvuuskokeet – Turun ammatti-instituutti odottaa ensi vuoteen

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti helmikuun alussa palauttaa karsivat soveltuvuuskokeet tiettyihin ammatillisen koulutuksen opiskelijavalintakokeisiin.

Raisio
Lähihoitajakoulutus.
Lähihoitajaopiskelija harjoittelee lääkkeiden jakamista.Mårten Lampén / Yle

Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko palauttaa sosiaali- ja terveysalan soveltuvuuskokeet osaksi opiskelijavalintaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö palautti edellisviikolla mahdollisuuden käyttää karsivia soveltuvuuskokeita ammattilisen koulutuksen opiskelijavalinnoissa.

Rasekon mukaan opettajien kokemukset puoltavat soveltuvuuskokeiden käyttämistä.

Jatkossa Rasekoon hakeva sosiaali- ja terveysalan hakija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton alalle.

Turun ammatti-instituutti ei ota karsivia valintakokeita käyttöön vielä tämän kevään haussa, sillä hakijoita oli informoitu kokeen sisällöstä jo. Ammatti-instituutti ottaa soveltuvuuskokeet mukaan valintaan vuonna 2020.

Turun ammatti-instituutin Uudenmaantien koulutalon koulutuspäällikön Kalle Ojasen mukaan aluehallintovirasto ohjeisti koulua odottamaan vielä.

– Olimme jo julkaisseet valintakokeen hakuoppaan, josta käy ilmi valintakokeen sisältö. Koska siinä ei puhuta karsivasta soveltuvuuskokeesta, odotamme vielä seuraavaan hakuun, Ojanen toteaa.