Mies uhkasi moottorisahalla Tohmajärvellä, poliisi pysäytti ampumalla – esitutkinta poliisiin kohdistuneesta murhan yrityksestä valmistui

Kuulusteluissa mies on kertonut, ettei muista tapahtumia.

esitutkinta
poliisi kuvitusta
Mies uhkaili ja löi moottorisahalla poliisikoiraa Tohmajärvellä joulukuussa. Sen jälkeen hän käynnisti moottorisahan ja lähestyi sen kanssa poliiseja.Henrietta Hassinen / Yle

Tohmajärvellä joulun alla poliisiin kohdistuneen murhan yrityksen esitutkinta on valmistunut. 42-vuotias kontiolahtelainen mies uhkasi poliisipartiota moottorisahalla, ja poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä ylävartaloon.

Tapahtumat saivat alkunsa myöhään illalla 21. joulukuuta, kun poliisi hälytettiin paikalle vapaa-ajan kiinteistöön Tohmajärvellä. Hätäkeskuksen saamien tietojen mukaan asunnolla oli tapahtunut pahoinpitely. Paikalla oli useita henkilöitä.

Poliisi tavoitti pahoinpitelystä epäillyn miehen talon pihalta. Miehellä oli käsissään moottorisaha, jolla hän uhkaili poliisia eikä totellut käskyjä. Mies myös löi moottorisahalla poliisikoiraa. Tämän jälkeen mies käynnisti moottorisahan ja jatkoi uhkailuaan. Poliisi pysäytti miehen ampumalla virka-aseella. Ennen laukausta miehen ja poliisien etäisyys oli muutamia metrejä.

Epäilty loukkaantui laukauksesta vakavasti ylävartaloon. Hän pääsi sairaalasta tammikuun alussa ja on ollut siitä lähtien vangittuna. Kuulusteluissa mies on kertonut, ettei muista uhkailleensa poliisia. Tapaus siirtyy nyt syyteharkintaan.

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki arvion poliisin aseenkäytöstä ja totesi tammikuun alussa, ettei asiasta käynnistetä esitutkintaa.