1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemi laajentaa latuverkkoaan – hiihdettävää jo 500 kilometriä

Kaupunki kuulee nyt asukkaiden toiveita Ounasvaaran alueen kehittämisestä. Monet haaveilevat kuntoiluportaista.

ladut
Hankikeli Ounasvaaralla
Hankikeli Ounasvaaralla, Rovaniemellä.Aimo Karppinen

Rovaniemen kaupunki parantaa ja laajentaa latuverkkoaan. Paraikaa rakenteilla on Vennivaaraasta Mäntyvaaraan kolme kilometriä pitkä valaistu hiihto- ja ulkoilureitti. Rakentaminen maksaa 450 000 euroa.

Kaupungilla on tällä hetkellä 80 kilometriä valaistua hiihtolatua sekä 200 kilometriä kunnostettuja latuja.

– Tämän lisäksi on olemassa vielä niin sanottuja avustettuja latuja, joista vastaavat esimerkiksi kyläseurat. Ne mukaan lukien latuverkostoa on jopa 500 kilometriä, sanoo Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen.

Hiihtolatu
Risto Koskinen / Yle

Kaupunki päätti ulkoistaa hiihtolatujen kunnossapidon ja helmikuun alusta lähtien ladut on huoltanut Rovaniemen Latu ja Reitti. Latujen huolto maksaa noin puoli miljoonaa euroa vuodessa.

Kaupungilla on 50 luistelupaikkaa. Taajamassa niistä on 35.

Ounasvaaran tulevaisuudesta kuntalaiskysely

Kaupunginhallitus perusti lokakuussa Ounasvaaran alueen kehittämistyöryhmän. Työryhmän tehtävänä on löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat alueen yhtäaikaisen käytön monille eri ryhmille kuten matkailulle ja urheiluharrastajille.

Kaupunki haluaa kuulla asukkaiden mielipiteitä Ounasvaaran kehittämisestä. Kuka hyvänsä voi ilmaista mielipiteensä Ounasvaaran tulevaisuudesta kaupungin nettisivujen kyselyssä. (siirryt toiseen palveluun) Kyselyyn voi vastata maaliskuun puoleen väliin saakka.

– Kahdessa päivässä vastauksia on kertynyt vajaa 200. Siellä voi kertoa myös esimerkiksi sen, miten ei halua aluetta kehotettävän, sanoo Hämäläinen.

Monien haaveena on saada Ounasvaaralle kuntoiluportaat.

– Jos vain rahoitus onnistuu, portaat voisi rakentaa esimerkiksi hyppyreiden väliin. Portaat olisivat 150 metriä pitkät ja noin kaksi metriä leveät. Kuntoiluportailla on mahtavaa treenata reisi- ja pakaralihaksia, Hämäläinen kertoo.

Lue seuraavaksi