Ruotsin poliisi selvitti: Rikollisliigojen jäseniä töissä Arlandan lentokentällä

Viranomaiset ovat huolissaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyvien ihmisten työskentelystä lentokentällä.

Tukholma-Arlandan lentoasema
Laukkuja Arlandan lentokentällä Tukholmassa 17. elokuuta 2013.
Laukkuja Arlandan lentokentällä Tukholmassa elokuussa 2013.Anders Wiklund / EPA

Ruotsissa julkisuuteen vuotanut poliisiraportti on paljastanut lukuisia turvallisuusriskejä Arlandan lentokentällä Tukholmassa.

Raportin mukaan monilla lentokentän työntekijöillä on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja joitain työntekijöitä on tuomittu muun muassa huumeiden salakuljetuksesta. Esimerkiksi Helvetin enkeleiden täysjäsenellä on ollut työnsä puolesta pääsy lentokentän kiitoradalle.

Iltapäivälehti Expressenin näkemässä (siirryt toiseen palveluun) raportissa todetaan, että rikollisliigoihin yhteyksissä olevia ihmisiä työskentelee lentokentän turvatarkastuspisteissä. Tämä kasvattaa viranomaisten mukaan riskiä siitä, että kiellettyjä esineitä tai materiaalia päätyy lennoille.

Raportin mukaan myös passintarkastuksessa ja lentokentän kameravalvonnassa on parannettavaa. Poliisi katsookin, että nämä puutteet tekevät Arlandan kentästä haavoittuvaisen terroriuhille.

Vuosittain noin 25 miljoonaa matkustajaa kulkee Arlandan lentokentän kautta. Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg ei ole toistaiseksi kommentoinut väitteitä kentän turvallisuuspuutteista. Ruotsin poliisin tiedottajan mukaan poliisi ei voi kommentoida tiedusteluyksikön kokoamaa raporttia, koska se on salainen.

Lue lisää:

Expressen: Polisrapport avslöjar Hells Angels grepp om Arlanda (siirryt toiseen palveluun)