Matti Nykänen haudataan maaliskuun alussa – siunaustilaisuus pidetään lähipiirissä, mutta yleisö pääsee muistamaan mäkilegendaa

Matti Nykäsen hautajaispäivä on varmistunut maaliskuun ensimmäiseen viikonloppuun.

Matti Nykänen
Matti Nykänen
Matti Nykänen AOP

Matti Nykäsen leski Pia Nykänen Joutsenosta vahvistaa, että Matti siunataan ja haudataan lauantaina toinen päivä maaliskuuta.

Keskisuomalaisen (siirryt toiseen palveluun) saamien tietojen mukaan siunaustilaisuus järjestetään kappelissa Vanhan hautausmaan laidalla Taulumäellä.

Nykäsen lähiomaiset ovat halunneet, että hautajaiset pidetään vain lähipiirissä. Pia Nykäsen mukaan yleisö pääsee muistamaan Mattia, kun hautajaisiin liittyen järjestetään hautajaissaattue, joka käy Laajavuoressa, Matti Nykäsen nimikkomäen luona.

Saattueen lopullinen varmistus, reitti ja aikataulu varmistuvat ensi viikolla.

Jyväskylän kaupungilta kerrotaan, että hautajaissaattue olisi yleisötilaisuus, jolloin sen turvajärjestelyt ovat omaisten ja poliisin välinen asia.

– Saattue kulkee yleisillä teillä. Mikäli yleisötapahtuma osuu kaupungin alueelle esimerkiksi Laajavuoren hiihtokeskuksessa, niin kaupungille tulee rooli, kertoo riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Saku Hämäläinen Jyväskylän kaupungista.

Suomen valtio on lupautunut maksamaan helmikuun alussa kuolleen Nykäsen hautajaiset.

Anna Nykäsen o.s. Koikkalainen ja Hilmeri Ensio Nykäsen, Matti Nykäsen isän, hautakivi Jyväskylän vanhalla hautausmaalla.
Matti Nykänen haudataan isä-Ension ja isoisoäiti Annan viereenSimo Pitkänen / Yle