Hyppää sisältöön

Sipilä: Oikeuskansleri tutkii ministeri Niinistön kirjoittelua perustuslakitalebaneista

Oikeuskansleri on saanut kantelun puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) kirjoitteluista perustuslakiasiantuntijoista.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja puolustusministeri Jussi Niinistö eduskunnan suullisella kyselutunnilla.
Puolustusministeri Jussi Niinistö eduskunnan suullisella kyselutunnilla.

Oppositio sai jälleen mahdollisuuden hiillostaa aitiossa istuvia ministereitä kun eduskunta kokoontuu viikottaiselle kyselytunnille.

Kyselytunnin aikana pinnalle nousi esimerkiksi ministeri Anne Bernerin (kesk.) päätös siirtyä ruotsalaispankin hallitukseen sekä puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) hyökkäykset perustuslakiasiantuntijoita kohtaan.

Blogikirjoituksessaan Niinistö vertasi perustuslakiasiantuntijoita talebaneihin.

Vasemmistoliiton Kari Uotila kysyi, pitääkö pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Niinistön toimintaa hyväksyttävänä.

– Ministeri Jussi Niinistö on esittänyt blogissaan omia näkemyksiään ja ne eivät edusta hallituksen kantaa, Sipilä vastasi.

Kun Sipilältä kysyttiin, mihin toimenpiteisiin hän aikoo ryhtyä Niinistön kirjoituksen takia, hän vieritti vastuuta oikeuskanslerille. Sipilän mukaan Niinistön blogikirjoituksesta on tehty kantelu oikeuskanslerille, joka selvittää asiaa.

– En pidä Niinistön kirjoitusta viisaana enkä yhdy niihin mielipiteisiin. Oikeuskansleri tutkii asian ja aion toimia oikeuskanslerin johtopäätösten mukaisesti.

Aiemmin päivällä neljä oppositiopuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa moitti puolustusministeri Niinistön kannanottoja pääministerille lähetetyssä avoimessa kirjeessä.

.
.