Epäilty otti pikavippejä yli 40 000 eurolla tuntemattomien nimiin: Syytetään 21 identiteettivarkaudesta

Epäillyllä on ollut maksuhäiriömerkintöjä, eli hän ei olisi saanut itse lainaa.

identiteettivarkaus
eläkeläinen käyttää kännykkää
AOP

Miestä syytetään törkeästä petoksesta ja useista identiteettivarkauksista. Asianomistajina on peräti 21 henkilöä ja pikavippiyritys.

Tapausta käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan mies hankki itselleen pikavippiyhtiöltä 40 500 euron arvosta lainoja esiintymällä toisten henkilöiden henkilötiedoilla.

Epäillyt teot tapahtuivat tammikuussa 2016 Tampereella.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta 21 identiteettivarkaudesta ja törkeästä petoksesta.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan vastaaja oli saanut henkilötiedot netissä olevasta listasta, jossa oli tuhansien ihmisten henkilötiedot.

– Tässä asiassa ei ole tarkemmin pystytty selvittämään, mistä tiedot on alun perin saatu, mutta todennäköisimmin joihinkin oppilaitoksiin, järjestöihin tai yhdistyksiin jo vuosia aikaisemmin tehdyillä tietomurroilla, kihlakunnansyyttäjä Antti Virtanen sanoo.

Useita lainapyyntöjä päivässä

Syytehakemuksen mukaan epäilty suorastaan tehtaili petoksia lyhyessä ajassa. Epäilty haki kerrallaan aina 2 000 euron lainaa ja näitä lainapyyntöjä tuli useita päivässä.

Syyttäjän mukaan mies avasi pikavippiyhtiön lainapalveluun toisen henkilön henkilötietoja käyttäen 2 000 euron luottotilin, jolta epäilty siirsi rahat omalle tililleen samana päivänä.

Syyttäjän mukaan mies käytti kirjautuessaan omia verkkopankkitunnuksiaan. Tunnistautumisen jälkeen epäilty muutti lainahakemukseen toiset henkilötiedot.

Yle ei ole tavoittanut pikavippiyhtiötä kertomaan, miten tämä on mahdollista.

Epäillyllä on ollut maksuhäiriömerkintöjä, eli hän ei olisi saanut itse lainaa.

Syyttäjän mukaan epäilty avasi useita eri pankkitilejä, jotta sai suunnittelemansa rikoksen toteutettua.