Sorjonen kahlaa lumessa – Lappeenrannassa kuvataan rikosdraamasarjan kolmatta tuotantokautta

Rikosdraama (Tv)
Sorjosen kuvaukset Lauritsalan kartanossa
Lauritsalan kartanosta on Sorjosessa tehty lappeenrantalainen senioritalo. Mitähän nojatuolissa istuva Janina Sorjonen (Olivia Ainali) siellä tekee?Kare Lehtonen/Yle

Rikosdraamasarja Sorjosen kolmannen tuotantokauden kuvaukset ovat alkaneet Lappeenrannassa. Kuvaukset kestävät neljä viikkoa.

Lappeenrannassa Sorjosta kuvataan aiemmista jaksoista tutuissa paikoissa kaupungintalolla, keskustassa ja keskussairaalassa sekä Saimaalla.

Sorjosen kolmas tuotantokausi sisältää viisi rikostapausta, joita ratkotaan yhteensä kymmenessä jaksossa.

Pikkukaupungin talvi-idylli tarjoaa puhtaanvalkoiset puitteet

Uutta maustetta ennestään tuttuihin maisemiin tuovat talvi ja lumi.

–Tapahtumat liittyvät tavalla tai toisella talvimiljööseen ja talven ympäristöön, kertoo sarjan luoja, showrunner Miikko Oikkonen tuotantoyhtiö Fisher King Productionista.

Sorjosen edellinen eli toinen tuotantokausi käsitteli roolihahmojen menneisyyttä.

– Nyt yritetään pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja tuo pysähtymisen hetki tapahtuu lumen ja jään keskellä, sanoo Oikkonen.

Sorjosen kolmannen tuotantokauden jaksoissa tullaan näkemään myös uusia roolihahmoja. Miikko Oikkonen ei kuitenkaan paljasta, keitä he ovat, ja ketkä heitä esittävät.

– Pääkatras jatkaa. Poliisivoimissa Ville Virtanen Kari Sorjosena ja Anu Sinisalo Lena Jaakkolan roolissa. Ja heidän perhe-elämäänsä myös seurataan, kertoo Oikkonen.

Ylen ohjelmistoon Sorjosen kolmannen tuotantokauden jaksot tulevat ensi syksynä. Tarkka ensi-iltapäivä ei vielä ole tiedossa.