Metropolia sulkee Leppävaaran kampuksen jo maaliskuun alussa

Hiihtoloman jälkeen Leppävaaran kampukselle ei enää palata: ensi viikolla opiskellaan etänä.

Lyhyet
Metropolia Leppävaaran kampus julkisivu
Metropolia-ammattikorkeakoulun kampus Espoon Leppävaarassa.Esa Fills / YLE

Leppävaaran kampus suljetetaan maaliskuun 4. päivänä ja ensi viikon opetus suoritetaan itsenäisesti ja verkko-opintoina. Tähän lopputulokseen päätyi Metropolia-ammattikorkeakoulun hallitus tänään.

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolan mukaan Leppävaaran kampuksen tilanne ei ole muuttunut aikaisemmasta eikä päätös toiminnan lopettamisesta siellä perustu uuteen tietoon, vaan opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuden maksimointiin.

Leppävaaran kampuksen kiinteistön omistaa Espoon kaupunki. Se kertoi kampuksen rakenteiden huonosta kunnosta 14. helmikuuta ja kehotti Metropoliaa siirtämään kampuksen toiminnot pois Vanha maantie 6:sta mahdollisimman pian.

Kohteessa on tehty kymmenen vuoden aikana useita kuntotutkimuksia ja seurattu siirtymä- ja painumamittauksilla rakennuksen liikkeitä. Rakennuksen vanha osa on valmistunut 1989 ja uudempi laajennusosa 2002.

Leppävaaran älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella on noin 3 000 opiskelijaa ja 140 työntekijää.

Metropolia selvittää parhaillaan väistötiloihin liittyviä ratkaisuja.

Halkeama luokkahuoneen lattiassa ammattikorkeakoulu Metropolian Leppävaaran-kampuksella Espoossa 18. helmikuuta 2019. Kampus joudutaan sulkemaan kevään aikana, koska kiinteistöstä on löytynyt vakavia halkeamia ja painumia. Leppävaaran tiloista on määrä muuttaa pois pääsiäiseen mennessä
Lehtikuva