1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevassa tornitalossa iso vesivahinko

Vahinko on aiheutunut väliaikaisen, rakennustöitä palvelevan vesijohdon rikkoutumisesta talon neljänneksi ylimmässä kerroksessa.

Kalasatama
Rakenteilla oleva pilvenpiirtäjä, Majakka, Helsingin Kalasatamassa 6. helmikuuta 2019. Rakennus on yksi kahdeksasta Redi-kokonaisuuden tornitalosta.
Majakan työmaalla sattunut vesivahinko viivyttää tornitalon valmistumista entisestään. Lehtikuva

Kalasatamaan rakenteilla olevassa tornitalo Majakassa on sattunut keskiviikon ja torstain välisenä yönä iso vesivahinko.

Rakennustöiden ajaksi talon 32. kerrokseen tehty vesijohto hajosi ja valutti vettä alempiin kerroksiin.

– Kyseessä on halkaisijaltaan 32 millimetrin vesiputki, josta vettä on tullut paineella tuntien ajan, SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen harmittelee.

Nuutinen arvioi, että putken liitos on pettänyt ja päästänyt vedet valumaan työmaalle. Vahinko on rakennusyhtiö SRV:n tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan laajuudeltaan merkittävä ja vaikuttaa myös kohteen valmistumisaikatauluun.

– Vaurioita näkyy miltei kauttaaltaan koko rakennuksessa. Toki ylemmissä kerroksissa vahingot ovat laajempia kuin ihan alhaalla. Alimmissa kerroksissa olevat asunnot ovat oikeastaan täysin valmiita, ja ylöspäin mennessä hieman keskeneräisempiä. Parkettia on asennettu muistaakseni noin kerrokseen 25 asti, Nuutinen kuvailee.

Tarvittavien korjauksien laajuus selviää ulkopuolisella asiantuntijalla teetettävän kosteuskartoituksen jälkeen. Vahingon aiheuttamia kustannuksia voi vain arvailla.

– Summaa en osaa sanoa. Korvausasiat käydään erikseen vakuutusyhtiön kanssa läpi, Nuutinen toteaa.

Vesivahingosta ei tule lisäkustannuksia asunnonostajille.

Majakan piti alun perin valmistua tänä keväänä, mutta aikataulua on sittemmin lykätty kesä-heinäkuuhun. Nyt Suomen korkeimman asuintalon valmistuminen viivästyy entisestään.

Juttua muokattu 21.2.2019 klo 19:54. Lisätty Nuutisen kommentit.

Lue myös:

SRV:n toimitusjohtaja: Viime vuosi oli yhtiön historian heikoin – Kauppakeskus Redi painoi tulosta

Lue seuraavaksi