Syntymäpäivien surullinen loppu: Nainen kuoli syötyään Michelin-tähden ravintolassa Espanjassa

Ainakin 29 ihmistä sai ruokamyrkytyksen syötyään RiFF-ravintolassa Valenciassa.

ruokamyrkytys
nainen ja viinilasi
AOP

Espanjalainen nainen kuoli syötyään arvostetussa Michelin-tähden ravintolassa Valenciassa Espanjassa, kertoo paikallinen media El País (siirryt toiseen palveluun). Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan selvittääkseen, oliko kuolemalla yhteys RiFF-ravintolan ruokiin.

Ainakin 29 ihmistä tulivat kipeäksi syötyään yhden Michelin tähden RiFF-ravintolassa, mutta heidän oireensa olivat lievä ja kaikki ovat jo toipuneet. Sairastuneiden joukossa on menehtyneen naisen mies ja 12-vuotias poika.

Alueellinen terveysviranomaisten johtaja Ana Barceló varmisti kuolemantapauksen ja ruokamyrkytyksen epäilyn El País -lehdelle.

– Olemme tehneet alustavan tarkastuksen tiloissa ja kaikki vaikuttaa olevan normaalisti. Ruoka-aineet testataan nyt analyyttisilla testeillä, Barceló sanoi.

Onko syynä sieni?

Perhe oli juhlimassa isän syntymäpäiviä RiFF-ravintolassa viime lauantaina, kertoo espanjalaismedia El Mundo (siirryt toiseen palveluun). Kaikki kolme saivat syömisen jälkeen ruokamyrkytyksen oireita eli oksentelua ja ripulia. 46-vuotias nainen kuoli kotonaan aikaisin sunnuntaiaamuna. Sen jälkeen selvisi, että ainakin 29 muuta ravintolassa syönyttä asiakasta oli saanut ruokamyrkytyksen oireita, tosin heidän oireensa olivat paljon lievempiä.

Ruokamyrkytyksen aiheuttajaksi epäillään ruokalajissa ollutta huhtasientä, mutta Barceló ei pystynyt vielä varmistamaan epäilyä.

Kuolemansyyntutkimuksessa selvitetään parhaillaan eri vaihtoehtoja, jotka ovat voineet olla naisen kuoleman takana: saiko nainen myrkytyksen ruuasta vai tukehtuiko hän omaan oksennukseensa.

RiFF-ravintolan omistaja, Bernd H. Knöller kertoi, että ravintola pidetään suljettuna siihen asti, kunnes ruokamyrkytysten syy saadaan selvitettyä. RiFF on samalla peruuttanut ensi viikon Valencian ruokafestivaalille suunnitellut erikoisillalliset.