UPM: Yyterin uudesta suurhotellista käyty jo neuvotteluja

Porin Yyteriin kaavaillaan isoa hotellia ja loma-asuntoaluetta lähelle hiekkadyynejä ja uimarantaa.

Yyteri
Ilmakuva Yyteristä.
Hotellia suunnitellaan lähelle Yyterin rantaa.Kimmo Gustafsson / Yle

Porin Yyteriin metsäyhtiö UPM:n maille kaavoitettava suuri hotelli- ja matkailualue on UPM:n mukaan tuonut yhteydenottoja mahdollisilta investoijilta.

Kuuluisien Yyterin santojen eteläosan läheisellä metsäalueelle voisi kaavaehdotuksen pohjalta nousta kuusikerroksinen kylpylähotelli, vesiallas ja jopa 175 loma- ja matkailupalvelurakennusta.

– Hanke on herättänyt paljon kiinnostusta. On tullut kyselyjä, ja olemme käyneet alustavia neuvotteluja, UPM:n maankäyttöpäällikkö Lauri Huttunen sanoo.

Yhtiö ei kommentoi, onko investointihalukkuutta ollut Suomen rajojen ulko- vai sisäpuolelta.

Suurhotelli ja tekojärvi

Uusi Yyterin kylpylähotelli voisi laajuudeltaan olla suurempi kuin esimerkiksi Naantalin kylpylä. Hotellirakennusten rakennusoikeus olisi 32 000 kerrosneliömetriä.

Hotellin lähelle kaivettava vesiallas täytettäisiin luonnonvedellä. Allas olisi pituudeltaan 520 metriä ja leveydeltään keskimäärin 120 metriä. Sen suurin syvyys olisi kolme metriä ja se sijaitsisi puolen kilometrin päässä meren rannasta. Altaan keskellä sijaitsisi saari.

Altaalle on tarkoitus keskittää matkailu- ja virkistyspalveluita.

Suojelualue laajenisi

Porin Yyterissä sijaitsee jo tällä hetkellä yksi kylpylähotelli, joka on rakennettu 1970-luvun puolivälissä.

Kaavamuutoksessa halutaan ottaa huomioon myös Yyterin merkittävät luontoarvot. Siinä muun muassa muutettaisiin Yyterin rantavyöhykettä luonnonsuojelualueeksi. Luonnonsuojelualueen koko olisi 33 hehtaaria.

Uutista voi kommentoida 22.2. klo 22 saakka.