1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kalasatama

Kalasataman tornitalon vesivahingon laajuutta selvitetään

Rakennusyhtiö lupaa pitää tornitalon tulevat asukkaat ajan tasalla tilanteesta.

Kalasatama
Rakenteilla oleva tornitalo, Majakka, Helsingin Kalasatamassa 6. helmikuuta 2019. Rakennus on yksi kahdeksasta Redi-kokonaisuuden tornitalosta.
Kalasataman tornitalon valmistuminen viivästyy vesivahingon vuoksi.Lehtikuva

Helsingin Kalasatamassa rakenteilla olevan tornitalo Majakan vesivahingon laajuuden selvittely jatkuu.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä sattunut vesivahinko sai alkunsa talon 32. kerroksessa, kun rakennustöissä tarvittava vesijohto hajosi ja valutti vettä alempiin kerroksiin.

Rakennusyhtiö SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutisen mukaan kosteusvaurion laajuutta ja vakavuutta kartoitetaan parhaillaan.

– Nyt on käynnissä sellainen visuaalinen tarkastus. Ensi viikon alussa tulee sitten varsinainen kosteusmittaus, jolloin selviää tarkemmin, miten kosteus on päässyt leviämään.

Nuutisen arvion mukaan 32. kerroksesta muutama kerros alaspäin on laajempia vahinkoja, mutta alemmissa kerroksissa vauriot vähenevät selvästi.

Kerroksiin vuotaneen veden määrää ei toistaiseksi tiedetä. Epäselvää on myös se, johtuiko vesivahinko viallisesta putken osasta vai inhimillisestä virheestä.

Tornitalon tulevat asukkaat ovat Nuutisen mukaan kyselleet tapahtuneesta jonkin verran ja lähettäneet myös kannustavia viestejä, jotta vauriot saataisiin pian korjattua.

– Asukkaita on tiedotettu eilen, tiedotetaan tänään lisää ja tullaan tiedottamaan viikoittain siitä, miten asia edistyy.

Lue myös:

Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevassa tornitalossa iso vesivahinko

Lue seuraavaksi