Seksirikoksista vankeustuomio ulkomaalaistaustaiselle nuorelle miehelle Porissa

Vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomio on ehdollinen.

Pori
Oikeustalo Porissa
Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion seksirikoksista ulkomaalaistaustaiselle nuorelle miehelle.Tapio Termonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2001 syntyneen ulkomaalaistaustaisen nuoren miehen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalirikoksista.

Tuomio on pääosin salainen, koska uhri oli 12-vuotias. Oikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies oli sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa ja lisäksi hänellä oli matkapuhelimessaan sukupuolisiveellisyyttä loukkaava kuva tai kuvatallenne. Teko tapahtui Porissa.

Tuomittu kiisti lapsen seksuaalisen hyväksikäytön , mutta oikeus katsoi teon tapahtuneen viitaten lapsen kertomukseen, kahden todistajan lausuntoihin sekä kahteen lääkärinlausuntoon.

Sen sijaan syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin. Oikeus katsoi, että todistusaineiston perusteella oli epäselvää, pakottiko mies lapsen seksiin väkivalloin, joten syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

"Törkeä rikos"

Rikos oli oikeuden mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tuomioon vaikutti alentavasti, että teot oli tehty nuorena henkilönä. Tekoaika oli heinäkuusta 2017 lokakuuhun 2018.

Ehdollisen tuomion lisäksi vastaaja määrättiin valvontaan ja hän joutuu maksamaan uhrille kärsimyksistä 5 000 euroa. Tuomioasiakirjat määrättiin muilta osin salaisiksi 60 vuoden ajaksi.