AVI ja Valvira tekivät yllätyskäynnin eteläpohjalaiseen hoivakotiin: lääkehoito siirrettiin toistaiseksi kuntayhtymälle

Jalasjärveläisen Attendo Tepontuvan yllätystarkastus paljasti puutteita lääkehoidon kokonaisprosessissa ja hoitajien lupa-asioissa.

vanhustenhoito
Attendon kyltti
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Yllätystarkastus paljasti puutteita Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä sijaitsevan Attendo Tepontuvan lääkehoidon kokonaisprosessissa ja hoitajien lupa-asioissa. Aluehallintovirasto ja Valvira tekivät asumispalveluja ikääntyneille tarjoavaan yritykseen ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin tällä viikolla.

Tarkastuksessa todettiin, että Attendo Tepontuvan toiminta saa jatkua, mutta Valviran suosituksen mukaisesti Attendo Tepontuvan asukkaiden lääkehoidon turvallisuudesta huolehtiminen otettiin kuitenkin tilapäisesti JIK-kuntayhtymän vastuulle 20. helmikuuta alkaen. Vastuu pysyy JIK ky:llä siihen asti, kunnes Attendo pystyy näyttämään, että lääkehoitotoiminta on lainmukainen ja toimiva.

JIK tiedottaa, että sen edustajat huolehtivat lääkehoidon turvallisuudesta valvomalla päivittäin lääkehoitoon osallistuvan henkilöstön riittävyyden. Myös lääkehoitoon liittyvä prosessisuunnitelma tullaan päivittämään yhdessä Attendon ja JIK ky:n viranhaltijoiden kanssa.

Ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Attendo Tepontuvalle tehtiin tiistaina 19. tätä kuuta. Tarkastusta jatkettiin keskiviikkona 20. päivä, jolloin mukana oli Aluehallintoviraston ja Valviran lisäksi myös JIK ky:n edustus.

Attendo Tepontuvan asukkaille järjestetään asiasta tiedotustilaisuus ensi maanantaina.