Rikosnimikkeinä murha ja hautarauhan rikkominen: Parkanosta löydetty vainaja surmattu jo joulukuussa

Uhri on poliisin tietojen mukaan tammikuun alussa kadonneeksi ilmoitettu henkilö.

poliisitutkinta
Surmatun löytöpaikka Parkanossa
Antti Eintola / Yle

Parkanosta löytynyt vainaja on poliisin tietojen mukaan tammikuun alussa kadonneeksi ilmoitettu henkilö. Katoamisilmoituksen teki tammikuussa lähiomainen.

Katoamista tutkiessaan poliisilla heräsi epäily henkirikoksesta. Poliisi käynnisti tapauksesta esitutkinnan 20. tammikuuta.

Poliisin tietojen mukaan vainaja on kuollut 28.–29. joulukuuta joko illan tai yön aikana. Vainaja on surmattu esitutkinnan mukaan Parkanon rautatieaseman läheisyydessä metsän alueella.

Vainajan ruumista on yritetty hävittää polttamalla paikalla olleessa risukasassa. Surmapaikka jäi lumen alle, joten poliisi on tutkinnassaan joutunut sulattamaan löytöpaikkaa.

Poliisi otti 18. helmikuuta kiinni kolme ihmistä epäiltynä vainajan katoamisesta. Kaksi päivää sitten otettiin kiinni neljäs henkilö.

– Olemme päässeet tähän pisteeseen mittavan ja pitkän tutkintaprosessin ansiosta, rikoskomisario Pasi Nieminen toteaa.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittiin perjantaina epäiltyinä todennäköisin syin nämä neljä ihmistä.

Vuonna 1986 syntynyttä miestä epäillään nyt murhasta.

Muita kolmea epäillään nyt hautarauhan rikkomisesta ja/tai rikoksentekijän suojelemisesta. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Epäillyt kaksi miestä ovat syntyneet vuosina 1951 ja 1983. Kolmas epäilty on nainen, joka on syntynyt vuonna 2001.

Uhri löydettiin läheltä Parkanon juna-asemaa
Yle Tampere

Ruumiin löytöpaikalla oli torstaina illalla poliisoperaatio. Poliisi on eristänyt alueen ja paikkaa on ollut vartioimassa rikoskomisario Niemisen mukaan sotilaspoliisit.

Paikalla olleen Yle Tampereen toimittajan mukaan syrjäisen metsätien varressa on kaksi eristettyä aluetta. Hieman ennen puolta päivää perjantaina paikalla oli varsin hiljaista.

Lue lisää:

Juna-aseman läheltä löytyi ruumis Parkanossa: Poliisi epäilee neljää henkilöä taposta