Eksote teki yllätystarkastuksen Attendon hoivakotiin Lappeenrannassa– Attendo lupasi palkata lisää henkilökuntaa

vanhustenhoito
Attendo Hopeahelmi Lappeenranta
Kare Lehtonen/Yle

Eksote teki torstaina yllätystarkastuskäynnin Lappeenrannassa toimivaan palvelukoti Attendo Hopeahelmeen.

Etelä-Saimaan mukaan (siirryt toiseen palveluun) Hopeahelmen toiminnassa on runsaasti epäkohtia. Tiedot lehti oli saanut Hopeahelmessä työskennelleiltä hoitajilta.

Etelä-Saimaan haastattelemien hoitajien mukaan palvelukodissa on liian vähän henkilökuntaa, asukkaita laiminlyödään ja vuorolistoja väärennetään. Jopa ruoka-annoksia on jatkettu vedellä. Hoitajien mukaan hoitohenkilökunta joutuu myös pesemään muun muassa pyykkiä.

Attendo Hopeahelmessä on yhteensä 60 tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen asukaspaikkaa neljässä 15 asukkaan ryhmäkodissa.

"Henkilökunnalla on kiire"

Hopeahelmessä tarkastuskäynnillä ollut Eksoten ostopalvelupäällikkö Teija Malinen kertoo, ettei Hopeahelmen tilanne ole hälyttävä.

– Henkilökunnalla on kyllä selvästi kiire, sanoo Malinen.

Juuri nyt henkilökunnan työtaakkaa helpottavat opiskelijat, jotka ovat muun muassa järjestäneet Hopeahelmen asukkaille ohjelmaa.

Hopeahelmen entiset työntekijät kertovat Etelä-Saimaan artikkelissa myös lääkevirheistä.

Tarkastuskäynnillä olleen Malisen mukaan Hopeahelmessä on ajoittain ollut työntekijöitä, joiden lääkeluvat eivät ole olleet ajan tasalla.

– Laiminlyöntejä emme kuitenkaan havainneet, sanoo Malinen.

Lisähenkilökuntaa on luvattu palkata

Attendon ylin johto on luvannut palkata pikaisesti avustavaa henkilökuntaa. Puhe on ollut yhden tai kahden henkilön palkkaamisesta.

Eksote seuraa Hopeahelmen tilannetta.

–Käymme siellä jatkossakin ja seuraamme toteutuneita työvuorolistoja, sanoo Malinen.

Eksoten ostosopimuksen mukaan palvelukodin henkilökuntaan tulee kuulua myös fysioterapeutti. Attendon on tarkoitus palkata fysioterapeutti Hopeahelmeen maaliskuussa.

Selmankodista tehty kantelu

Attendo Hopeahelmestä ei ole tehty kantelua.

Sen sijaan Lappeenrannassa toimivasta Attendo Selmankodista tehty kantelu on vireillä Etelä-Suomen aluehallintovirastossa.

Lähteet: hoit