1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanadalainen lumilautailutähti Mark McMorris salaisella kuvausmatkalla Jyväskylässä

Kanadalainen lumilautailun ammattilainen olympiamitalisti Mark McMorris on bongattu kuvausmatkalla Jyväskylässä.

Jyväskylä
Mark McMorris instakaappauksessa.
Lumilautailutähti Mark McMorris löysi urbaaneja lumilautailukohteita Alvar Aallon arkkitehtuurista.Kuvakaappaus Instagramista

Mark McMorris vieraili Jyväskylässä veljensä Graigin ja suomalaisen lumilautailutähden Eero Ettalan kanssa.

Mark McMorrisilla on Instragramissa 760 000 seuraajaa. Ennen Jyväskylän reissua McMorris kumppaneineen oli kuvaamassa Helsingissä.

Mark McMorris vieraili kuvaamassa lumilautailua kaupunkiolosuhteissa muun muassa Jyväskylän Yliopiston alueella. Yliopiston Instagram-tilillä (siirryt toiseen palveluun) Mark toivottaa kaikille hyvää hiihtolomaa samalla, kun lumilautailijakaverit hyppivät alas Ylioppilastalon katolta. Mark iloitsee löydettyään kuvauspaikaksi kauniin kampusalueen ja Alvar Aallon punatiiliset rakennukset.

INSTA: Yliopiston video

25-vuotias Mark McMorris voitti pronssia Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 ensimmäistä kertaa olympiatasolla kisatussa slopestylessa. Neljä vuotta myöhemmin hän uusi pronssimitalin Pyeongchangin olympialaisissa.

X Gameissa McMorris on voittanut slopestyle-kilpailun Aspenissa vuosina 2012, 2013 ja 2015 ja sijoittunut toiseksi vuosina 2011 ja 2014. Big air voitot hän nappasi vuosina 2012 ja 2015.

Keväällä 2017 Mark McMorris loukkaantui vakavasti Vancouverissa ja katkaisi rytäkässä muun muassa 17 luuta. Hän toipui alle vuodessa ja ylsi toistamiseen olympiapronssille Etelä-Koreassa.

Lue seuraavaksi