1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hanoi

Video: Hanoi hullaantuu huippukokouksesta – Pienyrittäjät koittavat saada oman siivunsa Kimin ja Trumpin tapaamisesta

Tarjolla on muun muassa kampauksia Kimin ja Trumpin tyyliin. Kim Jong-un ja Donald Trump tapaavat Vietnamin Hanoissa ensi viikolla.

Kuvassa kättelevät poika, jonka hiukset on leikattu Kim Jong-unin tyylillä ja mies, jonka hiukset on leikattu Donald Trumpin tyyliseksi.
To Gia Huy (vas.) valitsi Kimiä muistuttavan kampauksen ja Le Phuc Hai Trumpin tyylin. Kuva: Reuters

Vietnamin pääkaupunki Hanoi valmistautuu Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen huippukokoukseen kaikin keinoin.

Myös kaupungin pienyrittäjät koittavat saada oman siivunsa irti Kim Jong-unin ja Donald Trumpin ensi keskiviikon ja torstain tapaamisesta.

Kampaamoyrittäjä Le Tuan Duong on järjestänyt erikoisen markkinointitempauksen. Hän leikkaa ja värjää ilmaiseksi Kimin ja Trumpin tyyliset kuontalot halukkaille. Kummallakin johtajalla on hyvin tunnistettava hiustyyli.

– Olen yllättynyt ihmisten myönteisistä reaktioista tähän. Olen tyytyväinen, Le Tuan Duong kertoi Reutersille.

Trump-kuontalon valinnut 66-vuotias Le Phuc Hai kehui uutta tyyliä mahtavaksi ja ikäiselleen sopivaksi.

– Oranssit hiukset eivät huolestuta, koska omistaja on luvannut värjätä hiukseni normaaleiksi mainoskampanjan jälkeen, mies pohti.

T-paitoja myyvä Truong Thanh Duc on suunnitellut toiveikkaan paidan, jossa on Kimin ja Trumpin kuvien lisäksi teksti peace eli rauha.

– Ihailen molempia johtajia. Toinen johtaa maailman teknologisesti kehittyneintä valtiota. Toinen on vähän äärimmäinen, mutta hän on tajunnut kansansa olevan liian köyhää. Uskon, että hän haluaa maansa kehittyvän, paitasuunnittelija arveli Reutersille.

Huippukokousteemalla koitetaan myös myydä ruokaa ja juomaa. Eräs drinkkkibaari on ottanut valikoimiinsa juoman nimeltä "Rauhanneuvottelut".

Drinkki pohjautuu italialaiseen Negroni-cocktailiin, mutta Hanoin versiossa gini on korvattu korealaisella soju-viinalla. Muut ainekset ovat vermutti, Campari ja Angostura-katkero.

– Ehkäpä Angosturan kitkeryys muistuttaa hieman Donald Trumpista ja Kim Jong-unista, sanoi baariyrittäjä Antoine Ursat.