Satakunnan maakuntajohto tyytyväinen perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoon

Eduskunnan perustuslakivaliokunta julkisti lausuntonsa sote- ja maakuntauudistuksesta iltapäivällä

Satakunta
Rauman suunnittelujohtaja Asko Aro-Heinilä
Satakunnan maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.Jari Pelkonen / Yle

Satakunnan maakuntaa valmistelevat virkamiehet vakuuttavat olevansa tyytyväisiä eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausuntoon sote- ja maakuntauudistuksesta.

Perustuslakivaliokunta esittää useita muutoksia uudistukseen. Muutoksia voidaan valiokunnan mukaan luonnehtia ”valtiosääntöoikeudellisesti hienosäädöksi”.

Vaadittavat muutokset koskevat esimerkiksi asiakassuunnitelman sääntelyä, maakuntavaalien ajankohtaa, liikelaitoksen palveluvelvoitetta, maakuntien rahoitusta, kunnille maksettavia korvauksia sekä tietosuojaa ja sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontaa. Lait siirtyvät nyt eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan on perustuslakivaliokunnan mielestä lisäksi arvioitava vielä niin kutsuttua notifointia ja sen merkitystä uudelleen. Jos sosiaali- ja terveysvaliokunta ei pysty varmistamaan järjestelmän laillisuutta EU-oikeuden näkökulmasta, on valinnanvapauslain soveltamisen aloittamista lykättävä.

– Tiedostamme aikataulun olevan sosiaali- ja terveysvaliokunnan työn kannalta erittäin tiukka, mutta toivomme sen selviytyvän työstään siten, että lakiuudistus voisi edetä eduskunnan täysistuntokäsittelyyn, Satakunnan maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä ja muutosjohtajat Jukka Mäkilä ja Terttu Nordman kommentoivat julkisuuteen lähettämässään yhteisessä tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysvaliokuntaa johtaa porilainen Krista Kiuru (sd.).

Uutista voi kommentoida 22.2. klo 22 saakka.