1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. R. Kelly

R&B-laulaja R. Kelly saa syytteet kymmenestä seksuaalirikoksesta – syyttäjien mukaan uhreina myös alaikäisiä

R. Kellyä on syytetty jo vuosikymmeniä naisten ja lasten hyväksikäytöstä.

R. Kelly Kuva: AOP

R&B-laulaja R. Kellyä vastaan on nostettu Chicagossa kymmenen syytettä seksuaalirikoksista. Monet syytekohdista koskevat uhreja, jotka olivat tapahtumien aikaan iältään 13–16-vuotiaita.

Oikeudenkäynti alkaa maaliskuun 8. päivä. Jos laulaja todetaan syylliseksi, voi häntä odottaa vuosien vankilatuomio.

R. Kellyä on syytetty jo vuosikymmeniä naisten ja lasten hyväksikäytöstä. Laulaja on itse kiistänyt kaikki syytökset.

Syytökset R&B-laulajaa vastaan ovat nousseet viime aikoina jälleen pinnalle #metoo-kampanjan myötä. Useat naiset ovat syyttäneet häntä julkisesti seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hän on myös vuosien mittaan sovitellut useita oikeusjuttuja, joissa häntä on syytetty alaikäisiin kohdistuneista seksuaalisista teoista.

Lukuisia jutun asianomistajia edustava julkkisasianajaja Michael Avenatti kiitteli syytteiden nostoa Twitterissä. Avenattin mukaan R. Kellyllä koittaa viimein tuomiopäivä 25 vuoden jälkeen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

R. Kelly eli Robert Sylvester Kelly on yksi 1990-luvun menestyneimmistä R&B-laulajista. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista I Believe I Can Fly, World's Greates ja Ignition.

Uutista päivitetty 22.02. klo 22.44: Lisätty tieto mahdollisen vankilatuomion pituudesta.