Thaimaan kuningas lähetti kukkia kulkukoirien raatelemalle suomalaispojalle

Pojan on määrä päästä sairaalasta parin päivän sisään.

Thaimaa
Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun.
Thaimaan kuningas lähetti kukkia koirien puremalle suomalaispojalle. Rungroj Yongrit / EPA

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn on lähettänyt maljakollisen kukkia viisivuotiaalle suomalaispojalle, joka joutui kulkukoirien raatelemaksi Krabin Ao Nangin rannalla keskiviikkona. Kukkalähetyksestä kertoo Thaimaassa ilmestyvä englanninkielinen sanomalehti The Nation verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

The Nationin mukaan pojan kunto on kohentunut sairaalahoidossa ja hän pystyy jo istumaan sängyllään, eikä vaikuta enää niin pelokkaalta. Pojan puremahaavat ovat paranemaan päin eikä hänellä ole havaittu tartuntatauteja. Lääkäreiden mukaan poika päässee sairaalasta parin päivän sisään.

Konsuli Raimo Pahkasalo kertoi torstaina, että poliisi tiedotti tapauksesta myös Suomen suurlähetystöä Bangkokissa.

– Kulkukoiralauma oli ensin tapellut keskenään, ja siitä oli sitten käyty lapsen kimppuun, Pahkasalo kuvaili onnettomuutta.

Konsulin mukaan kulkukoirien hyökkäykset ovat turistialueilla hyvin harvinaisia. Hänen tietoonsa ei ole tullut viimeisen viiden vuoden aikana yhtäkään tapausta, jossa kulkukoira olisi käynyt suomalaisen turistin kimppuun Thaimaassa.

– Nyt oli kyllä pojalla huonoa tuuria matkassa. Thaimaassa on toki kulkukoiraongelma, mutta se ei yleensä koske turistialueita. Voi olla, että matkustustiedotteeseen laitetaan nyt maininta tästä, Pahkasalo sanoi.

Paikallishallinnon edustajan mukaan Ao Nangin kulkukoirat ovat tehneet jo tätä ennen useita hyökkäyksiä. Tämän vuoksi ne siirretään pois ranta-alueelta.

Voit keskustella aiheesta sunnuntai-iltaan klo 22 saakka.