Merenkulkualan työriidassa annettu sovintoehdotus

Vastauksia odotetaan tänään kello 14:ään mennessä.

työtaistelut
Jäänmurtaja Sisu laiturissa Katajanokalla Helsingissä.
Merenkulkualan työriidassa on kyse ulkomaanliikenteen matkustaja-aluksia, kauppa-aluksia sekä jäänmurtajia koskevien työehtosopimusten solmimisesta. Kuvassa jäänmurtaja Sisu.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Sovittelija Jukka Ahtela on antanut sovintoehdotuksen merenkulkualaa koskevaan työriitaan. Ahtela kertoi asiasta maanantaina aamuyöllä Twitterissä.

Vastauksia odotetaan tänään kello 14:ään mennessä.

Suomen Merimies-Unioni SMU ry:n ja Suomen Varustamot ry:n välisessä työriidassa on kyse ulkomaanliikenteen matkustaja-aluksia, kauppa-aluksia sekä jäänmurtajia koskevien työehtosopimusten solmimisesta.

Merimies-Unioni on ilmoittanut alushenkilökuntaa koskevan työnseisauksen aloittamisesta perjantaina kello 10, mikäli sopua ei synny.

Merenkulkualalla on päällä toinenkin lakonuhka. Suomen Konepäällystöliitto kertoi perjantaina jättäneensä koko kauppamerenkulkua ja jäänmurtajaliikennettä koskevan lakkovaroituksen. Tämän lakon on määrä alkaa 9. maaliskuuta.

Lue myös:

Merenkulkualalle taas uusi lakonuhka – konepäällystöliitolta koko kauppamerenkulkua ja jäänmurtajia koskeva lakkovaroitus