Lisää syytteitä nostettu Oulun seksuaalirikosvyyhdissä

Syytteet koskevat törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta.

seksuaalirikokset
oulun kaupungintalo
Oulussa seksuaalirikosepäilyistä on uutisoitu tiiviisti sen jälkeen, kun joulukuussa esiin tuli poikkeuksellisen laaja tapaus, johon liittyi peräti kahdeksan epäiltyä. Kahdeksan epäillyn tapaus ei ole vielä edennyt oikeuteen, mutta kahdesta muusta julkisuudessa olleesta tapauksesta on jo nostettu syyte.Matias Sieppi / AOP

Syyttäjä on nostanut syytteitä Oulussa epäillyistä seksuaalirikoksista, joiden epäillään tapahtuneen viime vuoden heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana.

Oulun syyttäjänvirasto kertoo tiedotteessa, että syytteeseen on asetettu vuonna 1975 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies. Hän on tällä hetkellä vangittuna todennäköisin syin teoista epäiltynä.

Syytteet koskevat törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Epäillyt teot ovat tapahtuneet Oulun keskustassa ja Tuiran kaupunginosassa yksityisasunnoissa. Epäilty on esitutkinnan aikana kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Kyseessä on tiettävästi nyt toinen syytteeseen asti edennyt tutkinta Oulun seksuaalirikosepäilyistä. Viime vuoden joulukuun jälkeen julkisuuteen on tullut useita alaikäisiin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikosepäilyjä Oulussa. Ensimmäisenä oikeuteen edenneen tapauksen käsittely alkaa tiistaina 26.2. oikeudessa.