Luistelualueet suljetaan toistaiseksi Kuopiossa – "Enemmän sääntö kuin poikkeus"

Jäämaratonrata on edelleen käytössä, mutta sielläkin jään pintaan on noussut hieman vettä.

Kuopio
Luistelemassa Kallaveden jäällä, jäämaratonradalla
Jäämaratonradalla oli hyvä luistella tammikuun lopussa vuonna 2017.Helmi Nykänen / Yle

Kaikki kaukalot ja luistelualueet suljetaan toistaiseksi, kertoo Kuopion liikuntapalvelut Facebookissa (siirryt toiseen palveluun). Kopit ovat siis kiinni, eivätkä valot pala iltaisin.

Lauhan sään seurauksena jää luistelupaikoilla on pehmennyt niin pahoin, ettei luistelu ole enää turvallista, Kuopion kaupungilta kerrotaan.

Mestarin työnjohtaja Hannu Parviaisen mukaan viiden viime vuoden aikana Kuopiossa ei ole enää päässyt luistelemaan ulkokentillä viikolla 10.

– Viime vuosi oli poikkeus, silloin pystyttiin luistelemaan pitkälle maaliskuuhun saakka. Mutta viime vuosina luistelualueiden sulkeminen näin aikaisin on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, Parviainen harmittelee.

Ilmatieteen laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan sään ennustetaan pakastavan viikon lopulla. Parviaisen mukaan kaukaloiden ja luistelualueiden tilannetta katsotaan perjantaina.

– Yritämme herättää ne henkiin perjantain ja lauantain aikana. Mutta jos siellä ei ole enää jäätä, niin tuskin niitä enää saadaan auki. Surkea tilanne.

Matkustajasataman edustalla sijaitseva Ice Marathon-rata on käytössä, mutta sinnekin on noussut hieman vettä jään pintaan. Kaupunki kehottaa radan käyttäjiä varovaisuuteen.