1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tallinna-tunneli

Helsinki-Tallinna -rautatietunnelin linjauksesta ei vielä päätöstä maakuntahallituksessa

Tunneliprojektin maakuntakaavan käsittely siirrettiin maaliskuun alkupuolelle.

Tallinna-tunneli
Läheltä
Yle

Uudenmaan maakuntahallitus ei tehnyt vielä maanantain kokouksessaan päätöksiä Helsingin ja Tallinnan välille kaavaillun rautatietunnelin linjauksesta, Uudenmaan liitosta kerrotaan.

Tunnelin vaihtoehtoiset linjaukset osoitetaan Uudenmaan uuden maakuntakaavan luonnoksessa, joka oli maakuntahallituksen asialistalla tänään maanantaina.

Maakuntahallitus päätti kuitenkin siirtää maakuntakaavan käsittelyn ylimääräiseen kokoukseen, joka pidetään 11. maaliskuuta.

Tunnelia ovat valmistelleet sekä virkamieshanke FinEst Link että liikemies Peter Vesterbackaan henkilöitynyt Finest Bay Area Development.

Virkamiesvetoisen hankkeen tunnelilinjaus kulkisi Helsingin ja Pasilan kautta. Vesterbackan johtaman Finest Bay Area -projektin kaksi linjausta puolestaan lähtisivät Espoon Keilaniemestä kohti Tallinnaa.

Lue myös:

Ovatko puheet Tallinna-tunnelista tästä maailmasta ja olisiko se edes turvallinen? Te halusitte tietää miljardihankkeesta, me keräsimme vastaukset kahdeksaan kysymykseen

Peter Vesterbackan Tallinna-tunneli on saanut 100 miljoonan euron rahoituksen – dubailaisen perheyhtiön rahat käytetään suunnitteluun ja lupiin

Lue seuraavaksi