Turun Tuureporinkadun puukottaja yhä karkuteillä – poliisi selvittää, uhkailtiinko uhria Tor-verkossa huumekauppojen jälkeen

Valvontakamerassa näkyy isännöitsijän mukaan kuinka pihalla juostiin tuliase kädessä. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

puukotus
Verinen puistonpenkki Turun Tuureporinkadulla.
Kalle Mäkelä / Yle

Suuren poliisioperaation sunnuntai-iltana Turun keskustassa aiheuttanut puukottaja on edelleen karkuteillä.

Poliisi ei vielä ole päässyt kuulemaan uhria, sillä Tuureporinkadulta penkiltä löydetty noin 30-vuotias uhri on yhä sairaalahoidossa. Vakavasti haavoittunut mies ei kuitenkaan poliisin sairaalasta saamien tietojen mukaan ole hengenvaarassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Helesvirta ei tässä vaiheessa halua kommentoida tarkemmin puukotukseen johtaneita tapahtumia.

– Poliisi selvittää tällä hetkellä tapahtumaan liittyviä taustatietoja. Yritämme haarukoida tietoja ja päästä siten tekijän jäljille.

Poliisi tutkii muun muassa tietoa, että uhria olisi uhkailtu pieleen menneiden huumekauppojen jäljiltä rikollisten suosimassa salaisessa Tor-verkossa.

– Saimme Tor-verkon keskustelun tietoomme viime yönä, Helesvirta kommentoi Ylelle maanantaina.

Epäonnisista huumekaupoista kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (maksumuurin takana).

Tuureporinkadulla sijaitsevan taloyhtiön isännöitsijä Jukka Kulo kertoo Ylelle uhrin olleen taloyhtiön asukas. Mies oli muuttanut vasta hiljakkoin taloyhtiöön, ja hänen käytöksensä oli kiinnittänyt isännöitsijän huomion jo aiemmin.

– Hänen käyttäytymisensä oli vähän hysteeristä ja hän oli pelokas, kertoo Kulo.

Tekijällä myös ampuma-ase?

Taloyhtiön valvontakamera on taltioinut sunnuntai-illan tapahtumia, ja hyvälaatuinen kuvamateriaali on poliisin hallussa.

Isännöitsijä Jukka Kulon mukaan tallenteesta näkyy, että tekijällä olisi ollut myös ampuma-ase.

– Ase oli kädessä, se on tunnistettavissa. Kovin siinä juostiin pihalla pakoon, kuvailee Kulo Ylelle valvontakameratallenteen sisältöä.

Poliisi ei kuitenkaan vahvista tietoa mahdollisesta ampuma-aseesta.

Tutkinnanjohtaja Helesvirta ei halua kommentoida Ylelle tekovälineitä millään tapaa. Poliisin sunnuntai-iltana antamien tietojen mukaan tapahtumista ei kuitenkaan aiheutunut sivullisille vaaraa.

Isännöitsijä Kulo kertoo sunnuntai-illan tapahtumista jääneen jälkiä myös taloyhtiön rappukäytävään.

– Seinästä löytyi teräaseen ja potkujen jälkiä. Kyllä siinä välien selvittelyä on ollut vähän kovemminkin.

Poliisi otti kiinni yhden ihmisen tapaukseen liittyen. Noin kolmekymppinen mies kuitenkin vapautettiin myöhemmin yön aikana, kun hänet oli saatu puhutettua. Kiinniotettuna ollutta miestä ei epäillä rikoksesta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Helesvirta.

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi pyytää tapahtumista yleisön havaintoja.