1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin rajavartiosto paljasti passi- ja viisumiväärennöksen Rovaniemen lentokentällä

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty henkilö hankki väärennetyt asiakirjat EU:n ulkopuolella ja pyrki Suomen kautta Iso-Britanniaan. Valtionrajarikoksesta epäilty on käännytetty kotimaahansa.

rajavalvonta
passi

Lapin rajavartiosto paljasti väärennetyn passin ja viisumin Rovaniemen lentokentällä tämän kuun 13. päivänä.

Rajavartioston esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty henkilö hankki väärennetyt asiakirjat EU:n ulkopuolella ja pyrki Suomen kautta Iso-Britanniaan. Viranomaisilla oli ennakkotietoa henkilöstä, joten rajavartiosto pystyi kohdentamaan valvontaa rajatarkastuksessa.

– Tässäkin tapauksessa kansainvälinen yhteistyö toimi hyvin. Saimme etukäteistietoa henkilöstä, tutkinnanjohtaja Jaakko Pelimanni kertoo.

Esitutkinnan aikana Lapin rajavartiosto teki yhteistyötä Airpron, Suomenlahden merivartioston, suurlähetystöjen, Lapin poliisilaitoksen ja syyttäjän kanssa. Rovaniemen lentokentällä tapahtuneen passi- ja viisumiväärennystapauksen esitutkinta-aineisto siirtyy nyt syyttäjälle.

Väärennyksestä ja valtionrajarikoksesta epäilty henkilö on käännytetty kotimaahansa ja maahanmuuttovirasto (Migri) on määrännyt hänelle maahantulokiellon Schengen-alueelle neljäksi vuodeksi.

Lue seuraavaksi