Seksuaalirikossyytteiden käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa – epäillyt rikokset tapahtuivat marraskuun puolivälissä

Ulkomaalaistaustaista miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Oulun seksuaalirikokset
Oulun oikeustalo ja taustalla sininen taivas.
Wasim Khuzam / Yle

Oulussa viime kuukausina puhuttaneen seksuaalirikosvyyhdin ensimmäinen oikeuskäsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa tänään tiistaina. 22-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Tuiran kaupunginosassa viime marraskuun puolivälissä. Asianomistajana tapauksessa on 14-vuotias tyttö.

Istunto on salainen, ja oikeudenkäyntiin on varattu kolme päivää, joista kaksi viimeistä ovat maaliskuun puolivälissä. Lisää tietoa siis tuskin on odotettavissa ennen sitä.

Toimittajia Oulun käräjäoikeuden odotussalissa 26. helmikuuta 2019, kun oikeuteen tuli Oulun seksuaalirikosepäilyjutun syytettyjä.
Oikeudenkäynti keräsi lukuisia median edustajia ovien taakse.Timo Nykyri / Yle

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen miestä vastaan 13. helmikuuta. Epäillyt rikokset kiistänyt mies on vangittuna.

Esitutkinnassa on selvitetty tähän tapahtumaan liittyen myös toisen miehen tekemää, toiseen lapseen kohdistunutta lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Asia on edelleen syyteharkinnassa eikä sitä tulla käsittelemään yhdessä tämän asian kanssa.

Viime vuoden joulukuun jälkeen julkisuuteen on tullut useita alaikäisiin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikosepäilyjä Oulussa. Oulun syyttäjänvirasto kertoi maanantaina nostaneensa lisää syytteitä epäillyistä seksuaalirikoksista, joiden epäillään tapahtuneen viime vuoden heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana.