Ylitorniolle suunnitellut suuret tuulivoimahankkeet eivät etene

Ylitornion kunnanhallitus on pysäyttänyt kahden kansalaisten vastustusta herättäneen tuulivoimahankkeen etenemisen.

tuulienergia
Ilmakuvaa suunnitellun Raanujärven tuulipuiston alueelta.
Juho Tuovila /

Ylitornion päättäjät ovat pysäyttäneet tuulivoiman etenemisen kunnassa. Kunnanhallitus hylkäsi maanantaina kaksi tuulivoimaan liittyvää kaavoitusaloitetta. Varsinkin Smart Windpowerin erittäin suuri tuulivoimahanke on herättänyt Ylitorniolla vastustusta.

Kokouksensa aluksi Ylitornion kunnanhallitukselle luovutettiin hankkeita vastustavat kansalaisadressit.

Tuulivoimayhtiö Smart Windpowerin suunnitelmissa on ollut jopa sata tuulivoimalaa Honkavaara-Isovaara -maastoon Raanujärven koillispuolelle. Puisto ulottuisi kolmen kunnan eli Ylitornion, Rovaniemen ja Pellon alueelle.

Rovaniemen kaupunginhallitus hylkäsi vastaavan kaavoitusaloitteen pari viikkoa sitten. Pellossa asia on tulossa käsittelyyn myöhemmin.

Smart Windpowerin tuulivoimaloita vastustavassa adressissa oli noin 1 500 nimeä. Energiquelle Oy:n Reväsvaaran hanketta vastustavan adressin oli allekirjoittanut runsaat sata ihmistä.

Ylitornion kunnanhallitus päätti maanantaina myös, että kunnan kanta tuulivoimaan selvitetään ympäristöstrategian käsittelyn yhteydessä. Kunta on päättänyt tehdä ympäristöohjelman, mutta sen laadintaa ei ole vielä käynnistetty.