Porin perusturvan vaikea pysyä budjetissaan tänäkin vuonna

Vuonna 2018 budjettiylitys oli yli 12 miljoonaa euroa.

perusturva
vanhus rollaattorin kanssa käytävällä
AOP

Porin valtuustossa käytiin maanantaina vilkasta keskustelua perusturvan isosta budjettiylityksestä.

Maanantaina päätettiin 2,7 miljoonan euron ylityksestä aiemmin hyväksyttyjen ylitysten päälle. Perusturvan talousarvio ylittyi viime vuonna kokonaisuudessaan 12,2 miljoonalla eurolla.

Hoitajamitoitus 0,7 toisi miljoonien lisäkulut

Perusturvajohtaja Terttu Nordman sanoi valtuustolle, että myös tänä vuonna budjetissa pysyminen on hankalaa. Kulujen kasvu pyritään kuitenkin pitämään kurissa.

Nordmanin mukaan olisi erittäin iso uusi kustannus, jos hoitajamitoitus vanhustenhoidossa päätettäisiin nostaa 0,7:ään. Tätä ovat vaatineet monet poliitikot sen jälkeen, kun Suomessa nousi esille erittäin isoja ongelmia vanhustenhoidossa. Ainoastaan kokoomuksessa on arvosteltu desimaalin nostoa.

Porissa hoitajamitoitus on tällä hetkellä Nordmanin mukaan 0,6 työntekijää hoidettavaa kohti. Jos nosto tapahtuu, kustannusten kasvu perusturvalle on miljoonia euroja.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porin lisäksi Ulvilassa ja Merikarvialla. Perusturvan budjetti ylittyi lähes vuosittain vuosikymmenen alkupuolella, mutta ennen viime vuotta se pysyi useita vuosia varsin hyvin budjetissaan.

Aiheesta voi keskustella 25.2. klo 22 saakka.