Vietnamiin saapunut Kim Jong-un asteli panssarijunasta punaiselle matolle – kuvattiin polttamassa tupakkaa radan varressa Kiinassa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat Vietnamin Hanoissa keskiviikkona illallisella.

Trumpin ja Kimin huippukokous
Kim Jong-un sytytti tupakan Kiinassa matkalla huippukokoukseen
Kim Jong-un sytytti tupakan Kiinassa matkalla huippukokoukseen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on saapunut Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, missä hänen on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskiviikkona.

Kiinassa tauolla kuvattu Kim poltti tupakan ja verrytteli jalkojaan. Kimin todellisesta elämästä tiedetään vähän ja videokuvat tuovat lisätietoa Kimin elintavoista.

Kim saapui Hanoihin panssaroidulla junalla Kiinasta. Hän asteli hymyillen junasta punaiselle matolle ja vilkutti asemalle kerääntyneille ihmisille lippumeren keskellä.

Kim astelee punaiselle matolle Hanoissa Vietnamissa.
Vietnamiin saapuneen Kimin on määrä tavata Donald Trump keskiviikkona. AOP

Trump ja Kim illastavat keskiviikkona ja jatkavat keskusteluja seuraavana päivänä, kertoo Valkoinen talo. Ennen illallista valtiojohtajat tervehtivät toisiaan kahden kesken.

Illallisella Trumpilla on seurana ulkoministeri Mike Pompeo sekä kansliapäällikkö Mick Mulvaney. Kimin odotetaan tuovan seurakseen kaksi alaistaan.

Vietnamiin saapuneen Kimin on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti  Donald Trump  keskiviikkona.
Vietnamiin saapuneen Kimin on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskiviikkona. WALLACE WOON / AOP

Tapaamisessa on tarkoitus keskustella Korean niemimaan ydinaseriisunnasta. Yhdysvallat haluaa Pohjois-Korealta näyttöä ydinaseriisunnasta, kun taas Pohjois-Korea on vaatinut Yhdysvaltoja purkamaan ensin talouspakotteitaan.

Lähteet: AFP