Putinin tiedottajan tytär harjoittelussa Euroopan parlamentissa – Peskov: Tavallisen opiskelijan työharjoittelu

Ranskalaismeppi Chauprade nousi parlamenttiin 2014 nationalistisen Kansallisen rintaman riveistä, mutta on sittemmin jättänyt puolueen.

Euroopan parlamentti
Elizaveta Peskova kuvattuna Moskovassa 27. joulukuuta 2018.
Elizaveta Peskova kuvattuna Moskovassa 27. joulukuuta 2018.Mikhail Tereshchenko / AOP

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottajan tytär työskentelee Euroopan parlamentissa harjoittelijana ranskalaiselle euroedustajalle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Radio Free Europe (siirryt toiseen palveluun), joka saa rahoituksensa Yhdysvaltain kongressilta.

Ranskalaismeppi Aymeric Chauprade kuuluu parlamentin ulkoasiainvaliokuntaan sekä turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokuntaan.

Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin tyttärellä Elizaveta Peskovalla ei ole pääsyä salaisiin asiakirjoihin, ranskalaismeppi on vakuuttanut.

Parlamentin tiedottajan Marjory van den Broeken mukaan edes Chaupradella ei kuitenkaan ole pääsyä EU:n salaisiin asiakirjoihin.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi tyttärensä harjoittelusta noussutta kohua Tassille (siirryt toiseen palveluun).

– Kyse on tavallisesta opiskelijasta ja tavallisesta työharjoittelusta, sanoi Peskov. Hän ei halunnut kommentoida asiaa enempää.

– Tämä asia koskee vain tytärtäni, ei minun työtäni tai virallisia tehtäviäni.

Peskova opiskelee lakia Ranskassa. Vedomostin mukaan (siirryt toiseen palveluun) yliopiston nimi on EDC Paris Business School Sup de Luxe.

Chauprade on ollut Ranskan äärioikeistojohtajan Marine Le Penin neuvonantaja. Chauprade nousi parlamenttiin 2014 nationalistisen Kansallisen rintaman riveistä, mutta on sittemmin jättänyt puolueen ja pitää itseään sitoutumattomana.

Keväästä 2018 lähtien Chauprade on kuulunut Euroopan parlamentissa EFDD-ryhmään, joka keskittyy lähinnä Britannian EU-eron ajamiseen. Hän on tukenut Venäjää Krimin valtauksessa ja katsonut Krimin kuuluvan Venäjälle.

Peskova on toiminut harjoittelijana marraskuusta alkaen ja jatkaa huhtikuun loppuun asti. Palkkaa hän saa 1 000 euroa kuussa.

Päivitetty 12.22: Peskovin kommenteilla.

Lue myös:

EU-parlamentissa harjoitteleva Putinin tiedottajan tytär opetteli ampumaan Tšetšeniassa "On täysin oma valinta, kenet meppi ottaa harjoittelijaksi"

Lähteet: STT, AFP