Monilla perheillä ei ole varaa ostaa lapsille talviurheiluvälineitä koulua varten – Oulun koulut tarjoavat lainavarusteita

Koulutusasiainpäällikön mukaan vanhempia ei voi velvoittaa hankkimaan talviurheiluvarusteita.

Oulu
Suksia nojaa seinään
Monissa kouluissa hiihtäminen on pakollista. Tommi Parkkinen / Yle

Moni perhe pohtii hiihtovarusteiden hankkimisen järkevyyttä, kun talvet ovat leudompia ja samalle rahalle keksisi muutakin käyttöä.

STT:n peruskouluille tekemästä kyselystä ilmenee, että kouluissa voi olla runsaasti pulaa talvilajien varusteista, varsinkin hiihtovälineistä.

Kyselyyn vastasi 67 peruskoulua. 57 koulua kertoi hiihdon ja luistelun tai vähintään toisen lajin olevan pakollisia. Kolmannes kouluista kuitenkin kertoi, ettei niillä ole lainavarusteita kaikille oppilaille.

Opetusalan ammattijärjestön (OAJ) koulutusasiainpäällikön Nina Lahtisen mielestä koulun opetussuunnitelmaan kirjattuihin lajeihin täytyy löytyä lainavarusteet kaikille tarvitseville. Hän katsoo, että vanhempia ei voi velvoittaa hankkimaan varusteita, koska perusopetuksen tulee olla maksutonta.

Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori kertoo, että Oulun peruskoululaisista isolla osalla on omasta takaa talviurheiluvälineet ja kouluilta löytyy välineitä niille, joilla omia ei ole.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)